Znam da ovo kažem skoro svaki put kad pišem o ovim Direct-ovima ali… Nintendo Switch-u se bliži kraj, i Nintendo se polako spreman za novu konzolu. Zapravo, toliko je blizu da je Nintendo morao da kaže da na ovom Direct-u NEĆE biti nikakve najave o novoj konzoli.

Pa dobro, to je lepo, znači da imamo još razloga da koristimo naše Nintendo Switch-eve. I kakav je bio Direct? Pa kao i uvek, mišljenja su podeljena, ali najiskrenije, mislim da su mogli bolje od ovoga. Naročito što se tiče poslednje najave.

Izvolite sve najave sa Nintendo Direct-a Jun 2024.

Mario and Luigi Brothership

 

Odličan način da se počne jedan Nintendo Direct. Mario and Luigi dobijaju nov novcat RPG, sličan onima koje smo igrali na GBA i NDS-u. Sve izgleda na svom mestu. Turn-based RPG, istraživanje sveta, combo napadi braće vodoinstalatera. Jedino što mi je smetalo je grafika. Ne znam šta je, ali igra mi deluje kao da je znatno manje truda uloženo u igru. Isti osećaj sam imao sa Princess Peach Showtime. No, bilo kako bilo, siguran sam da će ovo biti zabavno. Igra izlazi 7-og Novembra, ove godine.

Nintendo World Championship: NES Edition

 

Kad je krenula najava, mislio sam da će Nintendo portovati NES Remix igre (sa WiiU i 3DS-a) na Nintendo Switch, ali ne, u pitanju je nova igra. Takmičite se sa ostalim igračima iz celog sveta ko će bolje ili brže preći izazove iz klasičnih NES igara. Lepo, ali… uhhh… koliko ovo čudo košta? Srećom, ovo je “samo” €30, što je zapravo vrlo velikodušno od velikog N-a. Biće i nekakva specijalna fizička kolekcija. Igra izlazi 17-og Jula, ove godine.

Fairy Tail 2

 

Kad god vidim Anime igre, naježim se. Ne zato što ne volim Anime (naprotiv), nego zato što su uvek low-effort. Mimo Sandland-a, skoro sve Anime igre koje sam igrao u poslednje vreme su jadne i zaboravne. Fairy Tale 2 izgleda isto tako. U pitanju je akcioni RPG, što većina sličnih Anime igara u današnje vreme i jeste. A kao bonus, trailer je bio izuzetno usporen i bojim se da će igra raditi ispod 30 FPS-a. Ako ste Fairy Tale fan, možda da ovo odigrate na nekoj drugoj platformi. Igra izlazi na zimu 2024.

Fantasian Neo Dimension

 

Originalno, Fantasian je izašla za Apple Arcade na IOS uređajima. Sve je to lepo, i još lepše je što će Switch korisnici moći da iskuse ovo. Ovo je lepa JRPG igra od SquareEnix-a ali je ipak pravljena za mobilne telefone i tablete pa nemojte imati ogromna iščekivanja. Igra izlazi za praznike 2024.

Nintendo Switch Sports

 

Hej, igra li još neko Nintendo Switch Sports? Ne? Ni ja, ali ako kojim slučajem još uvek imate igru, dolazi besplatni update koji donosi košarku. Nije full košarka, ali ima par online modova i tako to. Ovaj besplatini update izlazi na leto 2024 a ja kažem, zašto nije bio tu kad je igra izašla?

MIO: Memories in Orbit

 

2D RPG Adventure game, kako opis kaže… a meni liči na još jednu Metroidvaniju. No, MIO: Memories in Orbit izgleda stvarno dobro i ima lepu muziku. Mnogi kažu da liči na Hollow Knight-a ili Ori and the Blind Forest. Igra izlazi 2025.

Disney illusion Island Mystery in Monoth

 

Neeeee, beži. Ne znam ikoga da mu se svidela ova igra, i ne znam zašto rade update. Dobro, besplatno je, što je lepo ali ovo je bilo ostvarenje vredno zaborava. Iskreno zaboravio sam da uopšte i postoji dok me ova najava nije podsetila. Update izlazi danas. Jej… neću ga downloadovati.

Hello Kitty Island Adventures

 

Evo nešto lepo za Animal Crossing i Cozy games fanove. Ovo je takođe bila ekskluziva za Apple Arcade, tako da je lepo što će i Switch korisnici moći uskoro da ovo igraju. Ono što mi se najviše sviđa je što, za razliku od Animal Crossing-a, Hello Kitty Island Adventure dobija redovne update-e i dodaje mnogo češće likove, nameštaje i priču. Takođe, primetio sam Aggretsuko u pozadini što mi je odmah izazvalo osmeh. Igra izlazi sledeće godine (2025).

Looney Tunes Wacky World of Sports

 

Od kad postoji Multiversus, nekako mi se gadi bilo šta gde vidim Duška Dugouška. Bojim se da će i Looney Tunes Wacky World biti neka F2P igra gde ćete morati da grindujete satima da otključate nove likove. Možda bude zabavna, ali ne bih se nadao. Igra izlazi na jesen ove godine (2024).

Among Us

 

Among Us je zabavna igra. Ako volite Among Us, danas izlazi novi update sa QoL dodacima i novim sadržajem, skroz besplatno. Baš lepo.

Farmagia

 

Farming simulator pomešan sa skupljanjem monstruma koje koristite kao Pikmin-e, to je Farmagia. Igra ne izgleda toliko lepo, ali ovo je zanimljiv blend dva tipa igara koje ja lično volim. Hajde da vidimo na šta će da liči kad izađe 1. Novembra 2024-te.

Donkey Kong Country Returns HD

 

Nestalo je WiiU portova? Nikakav problem, hajde da malo portujemo Nintendo Wii i 3DS igre. Donkey Kong County Returns je originalno izašla 2010 (pre skoro 15 godina) i evo je sada na Switch-u, i to u HD. Sve je to lepo…ali… znajući Nintendo, da li ste voljni da date €60 za ovo? DK se vraća Januara 16-og, 2025. Molim Vas Nintendo, budite razumni, i stavite razumnu cenu na ovo!

Dragon Quest 3 HD-2D Remake

 

Neću da zvučim negativno, ali zašto dobijamo remake Dragon Quest 3? Zar nismo već dobili nove verzije pre par godina? I ne samo to, umesto da naprave nove 3D igre, ovo će biti 2D HD rimejci, nešto kao Octopath Traveler. Ne znam stvarno ko je ovo tražio ali eto tu je, siguran sam da će se svideti starim fanovima ali teško da će privući nove. Prvo izlazi treći deo, a kasnije će prvi i drugi. DQ3 HD 2D Remake izlazi Novembra 14-og, 2024, a prvi i drugi deo u 2025-oj.

Funko Fusion

 

Mislim da nisam jedini koji mrzi Funko Pops, jer su naše gaming radnje prepunjene ovim ružnim lutkicama. Ako kojim slučajem volite Funko Pops, evo sad imate i video igru koja liči na lošu verziju Lego igara. Preko 60 karaktera (sa onim ružnim Funko Pops glavama) iz preko 20 fimova i serija idu po nivoima i rade neke stvari, ne znam i ne zanima me. Igra izlazi Septembra 13-og, 2024.

Luigi’s Mansion 2 HD

 

Znamo da ovo izlazi za koji dan (Jun 27. 2024). Hvala što ste nas podsetili Nintendo. Kupićemo, ili nećemo, jel može sad neka nova najava?

The New Denpa Men

 

Ok, ovo je izgledalo interesantno. U The New Denpa Men vodite male čovečuljke koji liče na Mii-jeve kroz JRPG avanturu. Skupljajte ih, oblačite ih i hvatajte ih sa drugim Switch korisnicima. Ovo će biti privremena ekskluziva za Nintendo Switch, što je čudno, ali još čudnije je što će igra biti free’-to-play. Pa, sad… sigurno ćemo bar probati ovo kad izađe 22-og Jula, 2024.

Metal Slug Attack Reloaded

 

Ah, dobri stari Metal Slug. Metal Slug Attack Reloaded je zapravo tower defense igra koja koristi assete iz onih lepih Metal Slug igara. Iskreno, super izgleda. Ima tu i online borbi i svašta još. Igra je već izašla. Idite, igrajte ako vam se sviđa.

Darkest Dungeon 2

 

Baš danas sam se “svađao” sa našim dragim Nick-om, o tome zašto Nintendo Switch nije idealna platforma za indie igre. Zato što dosta kasno izađu za Nintendo Switch? Hoćete primer? Darkest Dungeon 2 izlazi 15. jula, 2024 a na PC-u se igra još od Maja prošle godine. Ubrzajte se Nintendo ako hoćete da budete lideri sa Indie igrama.

NSO nove igre

 

Nove igre za NSO pretplatinike. Sada možete da igrate A Link to the Past + Four Swords za GBA. Samo da napomenem, da ovu drugu morate sa nekim da igrate, jer nema SP mod. Dobijamo takođe i Metroid Zero Mission (super igra). I onda je Nintendo rekao da izlazi MATURE GAME za N64. Siguran sam da nisam jedini ko je rekao CONKER, CONKER, CONKER, ali… dobili smo drugu najbolju stvar: Perfect Dark i Turok. Dve sjajne igre sa N64. Nije razlog da postanete pretplatnici ali svakako je lepo što dobijamo još novih igara. Od ovog momenta igre su dostupne na shopu.

Phantom Brave, the Lost Hero

 

Jao, kako mi je muka od silnih taktičkih RPG-eva. Još više od onih koji izgledaju kao 3DS igre i rade u 20 FPS-a. Ne kažem da će Phantom Brave biti loša igra, ali nekako nije izazvala nikakvu emociju kod mene. Igra izlazi 2025-e.

Marvel vs Capcom Fighting Collection Arcade Classics

 

Još jedna Marvel arkadna kolekcija. Ovog puta dobijamo Marvel vs. Capcom igre, nekoliko beat em ups, i još ponešto. Ako ste fan 2D Capcom igara sa Marvel likovima, evo je još jedna lepa kolekcija koja izlazi kasnije u 2024. Gonna take you for a ride! (ta-na-na-na, ta-na-na-na).

Super Mario Party Jamboree

 

Nova Mario Party igra? Super! Sve izgleda dobro i kreativno! Igre će ponovo koristiti motion kontrole, tako da, napunite joy-con-ove ako koristite Hori-jeve (kao ja, i mnogi drugi). I kako se već očekuje, biće neki online mod, ali to, naravno, neće biti za glavnu igru. Znači, nazad na Mario Party Superstars dok ne dodaju full online mod u Super Mario Party Jamboree kad izađe Oktobra 17-og, 2024.

The Legend of Zelda Echoes of Wisdom

 

NOVA ZELDA IGRA! Pa… DA, zapravo (ne baš). U pitanju je top-down igra, rađena u istom engine-u kao i Link’s Awakening remake, gde igrate kao Princeza Zelda. Umesto da uzmete mač i druge gadgete, koristićete čarobni štap kojim prizivate i kopirate predmete i čudovišta. Znači, kao neki alternativan način da igrate klasičnu Zelda igru. Da budem iskren, zanima me jako na šta će ovo da liči i nadam se da ćemo imai recenziju kad igra izađe septembra 26.

Just Dance 2025

 

Nova Just Dance igra. Dajte Ubisoftu pare, ili nemojte, to je još bolje. Naravno, kad kupite igru, obavezno se pretplatite za Just Dance Plus zbog čega Ubisoft stalno skida stare Just Dance naslove. Jel preočigledno da nisam zainteresovan? Igra izlazi u Oktobru 2024.

Lego Horizon Adventures

 

Uprkos očiglednom iznenađenju što ćemo igrati igru na Switch po Sony-jevom IP-u, ovo je samo još jedna Lego igra. Lego igre su OK, ali najčešće nemaju ništa što me iznenadi. Mada, voleo bih da me Lego Horizon Adventures iznenadi kad izađe na praznike 2024.

Stray

 

Evo još jedan primer zašto Switch nije najbolja platforma za indie-je. KASNO IZAĐU! A što se tiče Stray, ko je hteo, igrao ju je na Steam-u ili PlayStation-u kad je izašla još pre dve godine (2022). Mimo ovoga, Stray na Switch-u izgleda i radi jako ružno. Grafika je mutna a framerate se jedva drži na nekih jadnih 30 FPS-a. Stray izlazi za Nintendo Switch za praznike 2024, a ja vas molim da pređete ovu prelepu igru ili na PC-u ili PS-u.

Tales of the Shire: A Lord of the Rings Game

 

Evo lepog iznenađenja. Tales of the Shire: A Lord of the Rings Adventure je najavljena da još davno izlazi za Steam, ali izgleda da će istovremeno doći na Switch. Vidiš da može kad se hoće Nintendo? Tako da, ako volite Cozy igre, ušuškajte se u krevetu i pravite gozbe u Shire-u kao Hobit dok kitite svoju jazbinu i uživate u ovoj mirnoj Tolkien igri. Igra izlazi za praznike 2024.

Ace Attorney Investigations Collection

 

Pa mora nešto da bude na ovom directu za mene i Mrs. Grinch. Ace Attorney Investigations Collection su zapravo spin-off igre gde igrate kao najveći rival (i najbolji prijatelj) Phoenix Wright-a, Mile Edgeworth. Prva igra je već dugo dostupna na Google Play Store-u i App Store-u ali ovo je prvi put ikada da dobijamo lokalizovanu verziju drugog dela. Svaka čast Capcom! Ova kolekcija dolazi Septembra 6-og, 2024. Samo nam još fali ona Ace Attorney i Professor Layton igra, i sve ih imamo!

The Hundred Line – Last Defence Academy

 

Pazite, ovo bi trebalo da mi se sviđa, jer je u pitanju tim koji je pravio Danganronpa igre (moj avatar medveda), koje ja i Mrs. Grinch obožavamo. Ali… daj više, dosadni ste. Hoćete ikada napraviti nešto novo! Ponovo je 15 učenika zarobljeno u školi! Ljudi moji, smislite neki novi scenario! Master Detective Archives: Raincode je bio super, nastavite to. Jok, vraćamo se u zaključanu školu, OPET, PO KOJI VEĆ PUT! Igra izlazi 2025, i ne znam da li sam ikada bio manje zainteresovan za Danganronpa igru.

Romancing Saga 2: Revenge of the Seven

 

E, jel vidite Dragon Quest kako se radi remake? Full 3D, voice acting, i sve tako lepo. Iako nisam fan, Romancing Saga 2: Revenge of the Seven mi se vizuelno sviđa, naorčito kad se poredi sa originalom iz 1993. Ovaj prelepi remake izlazi 24-og Oktobra, 2024.

Metroid Prime 4 Beyond

 

Last but not least, svakako najveća najava za ovaj Direct, Nintendo ja pokazao gameplay za Metroid Prime 4 Beyond. I moram da vam priznam… toliko inovativno deluje, da sam ja istinski pomislio da je u pitanju Metroid Prime 2 Echoes Remaster. Znači, ne znam šta sam očekivao, ali stvarno nisam bio impresioniran. Čekam ovu igru još od Wii ere, i nadao sam se bar malom grafičkom skoku, a dobio sam isti engine kao Metroid Prime Remaster. Evo baš sad opet gledam trailer i… isto izgleda. Metroid Dread, mi je više privukao pažnju nego ovo. Naravno, igraćemo ovo, i sigurno će biti lepo iskustvo ali… daj, mogli ste bar malčice grafiku da doradite. Igra izlazi 2025, i najverovatnije će istovremeno izaći sa novom konzolom.

I to je to. Nije bio loš Direct i imaćemo sve i svašta da igramo dok ne izađe nova konzola. Do tada, iščekujte recenzije nekih od ovih najava u bliskoj budućnosti.