Nemamo problem da ostanemo samo genijalci iz senke, legende underground Interneta, ali povremeno po neko poželi da zna ko smo, pa da učinimo ljudima. Prvo i osnovno, da se razumemo:

Mi smo gaming legende domaće scene.
EmuGlx je legendarni domaći gaming sajt.
Mi smo umetnici i odmetnici koji su slučajno imali pristup video igrama i Internetu u pravo vreme.

Kasnih devedesetih i ranih dvehiljaditih bavili smo se emulatorima, bili smo Emulation Galaxy.
Oduvek smo bili gameri, oduvek smo pokrivali sve. Dok su na našim prostorima dominirali samo kompjuteri i piratizovane igre za njih, mi smo pokrivali kompletnu igračku scenu, istoriju i kulturu – sve konzole stare i nove, kao i arkade i sve ostalo. Za prave gamere nikada nije bilo ograničenja. Sada se i mnogi drugi time bave – nije frka, za to smo se i cimali.

Sada smo EmuGlx, i ozbiljan smo nezavisni medij. Pokrivamo sve vezano za gaming. Fokus nam je na novim video igrama i kompletnoj industriji zabave, ali nismo zaboravili naše korene, retro gaming je i dalje nezaobilazna tema kod nas.

Da ne dužimo, sve detalje možete pročitati u sekciji istorija, jer sve ostalo i jeste istorija.

– EmuGlx danas ima svakodnevni update, pokriva sve gaming teme, tekstovi su autorski, opisi najnovijih igara precizni i dobri, a za nostalgičare tu su i retro igre i sistemi iz svih „era“. (Dobro, ovo zvuči kao da pričamo o praistoriji, ali je 16 godina na Internetu kao 16K godina u stvarnosti, to je i klincima od dve godine jasno.)
– Pratimo sve gaming sajmove i gaming scenu sa reportažama na sajtu i vestima na našoj FB stranici.
– Dobar broj ozbiljnih likova piše autorske tekstove ekskluzivno za nas.
– Od nedavno se bavimo i YouTube-om. EmuGlx TV.
– U našoj anime sekciji posedujemo najveću arhivu anime opisa u regionu, a i sa tom temom smo krenuli prvi u regionu, usput.
– Okupljamo lojalnu zajednicu na popularnom EmuForumu, jednom od najstarijih igračkih foruma kod nas (odmah da razjasnimo – lojalni znači: pošibali bi se na parkingu sa vama)

Ako do sada niste skapirali, nikad i nećete: EmuGlx Rulz.