Za početnike

What's new
Emulation FAQ
Emulacija novih konzola
Kako ocenjujemo igre?
Editorial: Žrtve Piraterije
Postavite pitanje na forumu

 
 5 poslednjih tema sa emuforuma

 

System sekcije (informacije i emulatori)

 Arcade
 Console
 Pocket
 Comp

Other emu sections

 Console emu

 Misc.

Ostale sekcije

Shop gaming stuff at Play-Asia.com

Search Play-Asia.com
 

Play-Asia.com - Buy Video Games for Consoles and PC - From Japan, Korea and other Regions!

Play-Asia.com
Buy Video Games for Consoles and PC - From Japan, Korea and other Regions!

Twitter updates

Twitter Updates

Follow us on Twitter

Opisi: Igre: PS3: Soul Calibur 4

 Proizvodnja: 2008  Broj igrača: 1 - 2

 Kompanija: Namco Bandai

 Žanr: VS Borilačka

Autor opisa:  2BearqLoza and grimlord


Kada je davne 1999. godine za Sega
Dreamcast objavljen Soul Calibur, prerađeni i preimenovani nastavak igre "Soul Edge" iz 1996. bio je to početak sada već čuvenog serijala borilačkih igara. Njegov četvrti nastavak je ujedno i prva igra ovog serijala za sisteme sadašnje generacije. Kako ovaj žanr još uvek nije toliko zastupljen na trenutnoj generaciji konzola, dočekan je sa nestrpljenjem ne samo od strane Soul Calibur fanova već i ostalih ljubitelja vs. borbi. Kao i u svakom novom nastavku, serijal je obogaćen mnogim novinama.

Šablon je veoma sličan onom iz prethodna dva nastavka. Birate borca sa kojim ćete prolaziti kroz priču u cilju ispunjavanja ličnog cilja vašeg lika, i pobeđujete različite protivnike sve do poslednjeg boss-a. Kao i obično, priča se vrti oko Soul Calibur i Soul Edge mačeva, kako jedni žele da ih se dočepaju radi sopstvene koristi, drugi ih žele ne bi li ih uništili i time uklonili opasnost koju mačevi svojim postojanjem predstavljaju. Iako igra nudi teksutalni sinopsis za svakog lika, animacije su veoma kratke. Sve zajedno po oko jedan minut animacija po liku, što je zaista kratko čak i za ovaj žanr igara. Story mod se može završiti i za manje od 10 minuta, ali na svu sreću, story mod i priča nisu jedini delovi ove igre.

Što se samog gameplay-a tiče, Soul Calibur 4 nudi dve vrste borbi - Standard i Special. Standard mod je standardni mod za igru, sa default podešavanjima. Dok je special mod onaj u kom se biraju custom likovi sa svojim odelima, detaljima i oružjima. Ovaj mod može pružiti zaista osvežavajući vid igranja, jer iako je custom made lik u stvari jedan od već postojećih likova, promena mnogobrojnih detalja odela, ili boje kože i glasa, jako doprinosi promeni atmosfere.

Što se samih mogućnosti menjanja izgleda boraca tiče, izbor delova koje možete menjati je zaista neverovatan. Od kapa, naočara, šalova, preko naramenica i oklopa, sve do patika, pantalona i nogavica. Delove osvajate prelazeći modove, a svaki novi donosi nešto čega nema u drugom. Veoma je interesantna činjenica to što možete napraviti dosta likova iz poznatih igara ili filmova. Tako ćete na primer moći da zaigrate sa Danteom iz Devil May Cry serijala, Zack-om iz Final Fantasy-ja, Hulkom iz istoimenog filma, Altairom iz Assasin’s Creed-a, pa čak i sa Phantomom iz epizode 1 Ratova Zvezda. Prvo je, naravno, potrebno otključati sve predmete i posvetiti dosta vremena pravljenju samog lika, ali na kraju, itekako je vredno uloženog truda.

Soul Calibur 4 baš kao i ostali  next-gen borilački naslovi pruža mogućnost i online igranja. Poželjno je imati dobru konekciju, pre svega dobar odnos uploada i downloada, jer u suprotnom igra dosta laguje što znatno otežava gameplay koji zahteva mnogo manji ping od igara drugih žanrova. Match making radi jako dobro, a možete birati i rangirane ili nerangirane mečeve.

Što se boraca koje možete birati u igri tiče, izbor je zaista velik. Pored standardnih likova kao što su Mitsurugi, Talim, Taki, Cervantes, Rafael, Yoshimitsu, Nightmare itd., videćete i neke nove likove, od kojih su dva definitivno nezaobilazna - Darth Wader i "Star Killer" odnosno Secret Apprentice iz nove Star Wars igre "The Force Unleashed". Dok Darth Vader krasi PS3 verziju igre, na XBOX 360 verziji tu je Yoda. Nekim fanovima će promene iz samog korena na nekim starim likovima izazvati uzvike ogorčenja, međutim igra je i dalje slično izbalansirana kao i prethodni delovi, samo što su nekima od likova hijerarhijski zamenjene uloge.

Što se grafike tiče, ona kao što smo i mogli očekivati, ne razočarava ni u jednom pogledu. Pregršt sjajnih efekata i prelepo izmodelirani karakteri kao i nivoi krase i ovu verziju Soul Calibura. Možemo samo misliti kako bi igra izgledala da je ostala PS3 ekskluziva, i da je mogla koristiti sve prednosti Blu Ray medija, ali i ovako, Soul Calibur 4 vas neće ostaviti ravnodušnim. Ako ste ljubitelj VS. borbi, pa čak i da niste probali neku od starijih Soul Calibur igara, ovaj nastavak je sjajna prilika da nadoknadite propušteno, stoga ga nikako nemojte zaobići.
 

Grafika: 5.0 Sa grafičke strane Soul Calibur 4 gotovo da nema mane
Zvuk: 4.5 Originalna muzika i glasovi likova i najavljivaca su očekivanog kvaliteta
Kontrole: 4.5 Kao i uvek, dobri. dobro izbalansirani borci i dobre customizable kontrole
Zabavnost: 5.0  Prelaženje igre sa svim likovima traje dosta a online play i character editor dodaju pravi replay value.


Zahvaljujemo se firmi
GameS na ustupljenoj igri.

Originalni textovi

Opisi 

Autorski textovi (Editoriali) 

ScreenFun

Interactive stuff

Site Search (powered by Google) 

Emulation Galaxy site sekcije

EmuGlx stuff 

Arhiva vesti 

Links (prijatelji i sl. )


www.digitalnisvettv.com
Va vodič kroz domaće IT trite


http://madfox.on.neobee.net
Prevodi igara na srpski by Mad Fox


www.anime-overdose.com
Anime titlovi na srpskom

www.bg-anime.com
Domaći anime forum/zajednica

www.trablmejker.com
Underground Online!

http://gw-adria.co.cc
Domaci Guild Wars portal
www.iss-world.net
Domaći fan sajt posvećen ISS/WE/PES
www.catacomb.co.yu
Igraonica Catacomb (Novi Sad)
www.gs.rs
Gamers Space
PC i konzole - Vesti, trejleri!

5617805 
All your rights are belong to us.
Emulation Galaxy®™ 1999 - 2008