Za početnike

What's new
Emulation FAQ
Emulacija novih konzola
Kako ocenjujemo igre?
Editorial: Žrtve Piraterije
Postavite pitanje na forumu

 
 5 poslednjih tema sa emuforuma

 

System sekcije (informacije i emulatori)

 Arcade
 Console
 Pocket
 Comp

Other emu sections

 Console emu

 Misc.

Ostale sekcije

Shop gaming stuff at Play-Asia.com

Search Play-Asia.com
 

Play-Asia.com - Buy Video Games for Consoles and PC - From Japan, Korea and other Regions!

Play-Asia.com
Buy Video Games for Consoles and PC - From Japan, Korea and other Regions!

Twitter updates

Twitter Updates

Follow us on Twitter

Opisi: Igre: PS3: Assassin's Creed

 Proizvodnja: 2007  Broj igrača: 1

 Kompanija: Ubisoft

 Žanr: Akcija

Autor opisa: 2BearqLoza


Assassin's Creed je privukao veliku pažnju kada se pojavio na policama medju PS3, XBOX360 i PC naslovima. Iako je po mnogima jedno od najboljih ostvarenja 2007. godine, neki sajtovi su igru ipak ocrnili u svojim opisima i dali jako niske ocene. U svakom slučaju ako ništa drugo činjenica je da je Assassin's Creed inovatan po svojoj priči i načinu predstavljanja iste.

Radnja se odvija na Bliskom Istoku za vreme trećeg krstaškog rata. Glavni junak, Altair pripadnik je Hashshashin-a, odnosno assassina, koji su stvarno postojali i bavili se ubistvima u periodu od XI do XIII veka. Igra je potkrepljenja istoriskim činjenicama, jer su sve ličnosti koje jurite da ubijete u toku igre zaista ili poginule ili nestale pod sumnjivim okolnostima u tom periodu.

Priča počinje negde u sadašnjosti, i vi se nalazite u nekakvoj laboratoriji na na nekom stolu koji dosta potseća na stolicu na kojoj je sedeo Neo u Matrixu. Pored vas se nalazi kvazi doktor koji vam objašnjava da se u genima svakom čoveka nalaze zapisi predaka, kao i razna sećanja i sposobnosti. On od vas zahteva da se vraćate u prošlost, u svojim sećanjima, u ulozi jednog od vaših predaka (Altaira) i da pronađete nešto. Iako ste zbunjeni i ne znate o čemu priča, izbor je jednostavan, ili to, ili smrt. Tada glavni junak leže na sto i započinje svoju avanturu.

U toku igre ćete nekoliko puta silaziti sa tog stola i odlaziti u sobu da odspavate, ili prisluškivati razgovore između doktora i nekih drugih likova, ali većinu igre provešćete u "svojim" sećanjima. Izvodjenje se svodi na stealth akciju, jer dobar deo igre moraćete da se šunjate, bilo da bi prisluškivali razgorovore, džeparili ljude ili pokušali da ostanete neprimećeni.

Akcioni deo igre podseća na Prince of Persia (nije ni čudo sobrzirom da je igra od istih autora). Od oružja na raspolaganju imaćete mač, bodež i poneki nož za bacanje. Ako se prišunjate nekom možete izvesti instant kill sa bodežom u stilu pravog assassina, ali kada na vas krene više protivnika, mač je neizbežan. Ne postoji mnogo kombinacija poteza ali postoji counter koji se izvodi pritiskom na udarac u trenutku pre nego što protivnik zamahne na vas. Tada će Altair uraditi kritični udarac koji će u najmanju ruku spustiti život protivnika na minimum, a verovatno ga i odmah ubiti.

U igri ćete dosta vremena provesti i skakajući po krovovima i penjući se po kulama. Kretanje izgleda impresivno, jer su svaki pokret ruke i noge, svako hvatanje za ivicu kamena i skakanje na sledeći animirani bez mane - baš kao i borba, i ovaj deo igre dosta podseća na Prince of Persia serijal, ali je definitivno još detaljnije urađen.

Ono što ćete prvo primetiti u igri je nivo detalja koji je zaista fantastičan. Svaki od tri grada, Jerusalim, Akre i Damask, kao i prostranstva između njih su veoma detaljna i prilično verna izgledu istih predela iz tog doba. Modeli likova su odlični, kretanje jako realno, a AI je dovljno inteligentan. Muzike ima u igri ali ne previše, i tamo gde je ima ona služi da dočara trenutnu atmosferu. Glasovi su fenomenalni tj. svi osim jednog - onog koji pripada glavnom liku! Altair ima američki akcenat i definitivno odskače od okoline svaki put kada progovori.

Bez obzira na retke mane i kontroverziju Assassin's Creed je u svakom slučaju veoma kvalitetan naslov sa zanimljivom pričom i dosta akcije, pa je  preporučujemo svim ljubiteljima igara tog tipa.
 

Grafika: 4.5 Detaljno predstavljeni gradovi i likovi, framerate skoro uvek stabilan
Zvuk: 4.0 Glasovi su dobri dok muzike i nema previše
Kontrole: 4.5 Lake za učenje i za korišćenje
Zabavnost: 5.0 Igra sadrži veliki broj stvari koje možete da uradite pored glavnog questa pa ćete se verovatno vraćati da uradite ono što pri prvom igranju niste uspeli.


Zahvaljujemo se firmi
GameS na ustupljenoj igri.

Originalni textovi

Opisi 

Autorski textovi (Editoriali) 

ScreenFun

Interactive stuff

Site Search (powered by Google) 

Emulation Galaxy site sekcije

EmuGlx stuff 

Arhiva vesti 

Links (prijatelji i sl. )


www.digitalnisvettv.com
Va vodič kroz domaće IT trite


http://madfox.on.neobee.net
Prevodi igara na srpski by Mad Fox


www.anime-overdose.com
Anime titlovi na srpskom

www.bg-anime.com
Domaći anime forum/zajednica

www.trablmejker.com
Underground Online!

http://gw-adria.co.cc
Domaci Guild Wars portal
www.iss-world.net
Domaći fan sajt posvećen ISS/WE/PES
www.catacomb.co.yu
Igraonica Catacomb (Novi Sad)
www.gs.rs
Gamers Space
PC i konzole - Vesti, trejleri!

5617825 
All your rights are belong to us.
Emulation Galaxy®™ 1999 - 2008