Za početnike

What's new
Emulation FAQ
Emulacija novih konzola
Kako ocenjujemo igre?
Editorial: Žrtve Piraterije
Postavite pitanje na forumu

 
 5 poslednjih tema sa emuforuma

 

System sekcije (informacije i emulatori)

 Arcade
 Console
 Pocket
 Comp

Other emu sections

 Console emu

 Misc.

Ostale sekcije

Shop gaming stuff at Play-Asia.com

Search Play-Asia.com
 

Play-Asia.com - Buy Video Games for Consoles and PC - From Japan, Korea and other Regions!

Play-Asia.com
Buy Video Games for Consoles and PC - From Japan, Korea and other Regions!

Twitter updates

Twitter Updates

Follow us on Twitter

Opisi: Igre: PS3: Motorstorm

 Proizvodnja: 2007  Broj igrača: 1 (online 2 - 12)

 Kompanija: Evolution Studios

 Žanr: akciona vožnja

Autor opisa: grimlord


Kada govorimo o arkadnim vožnjama, prvo što nam pada na pamet je zabavnost neverovatnih vratolomija i nemogućih akrobacija dok pod punim gasom letite u svom vozilu. Medjutim kada je Motorstorm prvi put predstavljen na E3 sajmu 2005., krenuo je još jedan korak dalje na polju koje arkadnu zabavu održava zabavnom - neverovatnu next gen grafiku. Nakon skeptichnog pristupa kritičara, koji je iščezao nakon prvog tech demo-a, bilo je sigurno da će Motorstorm biti praznik za oči ljubiteljima arkadnih vožnji, ali i široj populaciji igrača.

Sva "radnja" Motorstorma odvija se na izmišljenom festivalu Monument Valley-a. Ukratko rečeno, trke predstavljaju nelinearno stizanje do cilja, protiv mešovitih tipova protivnika. Da, u pitanju je okršaj motociklista i vozača kamiona, rally automobila i buggy-ja. Kako su sve staze smeštene u Monument Valley, nećete naići ni na kakvo zelenilo, ali zato možete očekivati mnogo peska, kamenja, i velike velike količine blata. Tako ćete u odnosu na stazu koju vozite, morati pažljivo da odaberete način pristupa, tj. vozilo (ukoliko sama staza to dozvoljava). Primera radi, nije pametno motorom seći kroz blato, kao ni kamionom se pesti uz brdo. Ali kako svako vozilo ima svojih mana na stazama, tako ima i svoje prednosti, do kojih se stiže odabirom pravog puta, koji je u većini slučajeva raznovrstan.

Sa grafičke strane, modeli automobila izgledaju fantastično, sa ogromnom količinom detalja (koje daleko od toga da možete prebrojati nakon čeonog sudara sa protivnikom, recimo). Fizika deluje realno, iako je to samo lažni utisak, jer ipak je u pitanju arkada. Efekti podizanja prašine ili prskanje blata dok prlja protivnike iza vas, urađeni su zaista revolucionarno. Kako je moguće ostavljati duboke brazde kamionom u blatu, ili rušiti razne objekte, tako protivniku možete otežavati da vas prati, i primorati ga da proba drugi put. Nelinearnost u pristupu igranja garantuje mnogo više sati zabave nego inače. I kako bi igra još više dobila na raznovrsnoti, unet je još jedan element - nitro boost. Svakako značajno utiče na brzinu kretanja vozila, i možete ga koristiti u neograničenim kolilinama, ali ga često morate “odmarati” da biste sprečili neželjene ishode (čitaj ' eksploziju sopstvenog vozila). U igri postoji 8 staza i 7 vrsta vozila: Big Rigs, Rally Car, Dirt Bike, ATV, Racing Truck, Buggy, Mudplugger. Nažalost ne postoji split screen režim za 2-4 igrača, ali zato tu je online mod za 2-12 igrača istovremeno.

Ne treba zanemariti ni soundtrack koji je odlčan. 23 pesme (sa poslednjim patch-em) u metal fazonu za pojačanje doživljaja pri skoro konstantno direktnom okršaju sa drugim vozačima, i velikoj brzini kroz sjajno dizajnirane kanjone.

Motorstorm je svakako preporuka svakom ljubitelju arkadnih vožnji punih vratolomija, ali mogao bi se dopasti i uobičajenom igraču koji od igre traži samo nešto novo. Motorstorm je uspeo baš to da donese, kako na planu igrivosti, tako i na grafičkom. Nije uživanje samo igrati, već je doživljaj i posmatrati sulude trke u ovom hardcore svetu.
 

Grafika: 5.0 Za vreme kada je izašla, sem par tekstura slabije rezolucije na stazama, apsolutno pleni efektima i načinom izvođenja
Zvuk: 4.5  Koliko god muzika i zvučni efekti bili fenomenalni, igrivost nadmašuje zvuk, koji polako postaje repetativan
Kontrole: 5.0 Kontrole su jednostavne i veoma efikasne. Kamera verno prati i izvođenje je naprosto odlično
Zabavnost: 5.0 Čak i da vam dosadi, budite sigurni da ćete se vratiti Motorstormu prvom prilikom kada poželite da igrate neku vožnju ovog tipa.


Zahvaljujemo se firmi
GameS na ustupljenoj igri.

Originalni textovi

Opisi 

Autorski textovi (Editoriali) 

ScreenFun

Interactive stuff

Site Search (powered by Google) 

Emulation Galaxy site sekcije

EmuGlx stuff 

Arhiva vesti 

Links (prijatelji i sl. )


www.digitalnisvettv.com
Va vodič kroz domaće IT trite


http://madfox.on.neobee.net
Prevodi igara na srpski by Mad Fox


www.anime-overdose.com
Anime titlovi na srpskom

www.bg-anime.com
Domaći anime forum/zajednica

www.trablmejker.com
Underground Online!

http://gw-adria.co.cc
Domaci Guild Wars portal
www.iss-world.net
Domaći fan sajt posvećen ISS/WE/PES
www.catacomb.co.yu
Igraonica Catacomb (Novi Sad)
www.gs.rs
Gamers Space
PC i konzole - Vesti, trejleri!

5617230 
All your rights are belong to us.
Emulation Galaxy®™ 1999 - 2008