The Seven Deadly Sins: Knights of Britannia je VS fighter naslov zasnovan na mangi i anime seriji istog imena. Ova igra pokriva prvu sezonu animea i neke delove druge sezone koja još uvek nije emitovana, tako da će fanovi imati prilike da po prvi put vide neke od novih likova do sada viđenih samo na stranicama manga stripa. Ako pratite ovu anime seriju ovo može biti i spoiler, tako da budite upozoreni.

Iako je u pitanju VS fighter, igra nije u stilu Dragon Ball Fighter Z ili drugih klasičnih fightera u 2D ravni već pozajmljuje “3D arena” izvođenje sličnije Xenoverse i Naruto igrama. Grafički a i tehnički ovaj naslov deluje kao da je došao iz sredine PS3 ere. Ako zanemarimo estetiku i broj poligona, izvođenje je takođe problematično, likovi se često zaglavljuju u okruženju tako da stejdževi sa ivicama ili preprekama poput drveća postaju pravi izazov. Napadi nekada ne prolaze zbog sitnih predmeta na mapi, a likovi ponekad propadaju kroz pod. Delovi borilišta se mogu i uništavati što doprinosi opštem haosu na ekranu a sa eksplozijama i likovima koji se teleportuju, stvari postaju često veoma teške za praćenje. Ipak pored svog spomenutog haosa framerate ne pada, verovatno zbog prostijeg izgleda igre i jednostavnog endžina, što je jedno od retkih prijatnih iznenađenja.

Adventure mod je kvazi open world mapa po kojoj putujete sa Boar Hat-om iz serije, u pitanju je velika zelena svinja sa građevinom na leđima. Završavajući misije i story questove po mapi, sakupljaćete predmete potrebne za Magic Item crafting sistem. Predmete napravljene tako moguće je kasnije equipovati kako u Adventure tako i u Duel modu, što će dati likovima boostove kao što su jači napadi, manji damage ili bonus novac koji se dobija u Adventure modu. Misije su naravno opet borbe, nekada jedan na jedan, nekada dva na dva, ili protiv veće grupe NPC-ova. Ima i nekih koje su malo kreativnije kao sakupljanje itema dok izbegavate damage. Napredovanje kroz Adventure mod je i način da se odključaju likovi za standardne VS duele, što čini dugački dosadni grind kroz isti neophodnim ako želite da imate sve likove.

Duel mod je standardni VS mode gde možete odmeriti snage sa živim protivnicima u lokalu ili online, kao i sa CPU-om za trening. U mečevima dva na dva interesantno je što je energija tima predstavljena jednim zajedničkim health barom, dok su skale za magiju i specijale odvojene. Postoje i assist combo potezi, a likovi čiji odnosi nisu dobri po priči neće moći da izvode zajedničke specijale.

Sve u svemu, zaista nije potrebno naglasiti da je ovaj naslov isključivo za fanove ove anime i manga serije, a nismo sigurni ni koliko je fer njima preporučiti isti. The Seven Deadly Sins kao izvorni materijal je zapravo poprilično kvalitetan i pun potencijala, ali ova igra deluje kao čist štanc. Imali smo u eri PS2 i Wii-a mnoge slučajeve kada su besomučno štancovane tie-in igre za stvarno mnoge anime serije, ipak ti naslovi tada su obično i prodavani od starta po prihvatljivim nižim cenama. Knights of Britannia definitivno spada u kategoriju niskobudžetnih štanc naslova jer zaista deluje kao da je sklepan na brzinu samo da se što pre unovči na fanovima kojima je The Seven Deadly Sins nova omiljena anime serija. Kako je popularnost ove serije trenutno u usponu, izdavači su pomislili da je ok da objave ovaj cash in prepun nedovršenih ideja po punoj ceni, što se iskreno nadamo da im se neće isplatiti. Fanovima se verovatno neće svideti razblažena priča, grind da bi otključali sve likove kao ni brojni glitchevi i skromna grafika.

Sa drugom sezonom koja trenutno traje i emituje se na Netflixu ovaj anime će definitivno biti sve popularniji tako da je vrlo moguće da ćemo uskoro imati i bolje adaptacije u vidu video igara a da će trend štanca loših anime tie-inova ostati u prošlosti gde mu je i mesto.

The Seven Deadly Sins: Knights of Britannia (PS4 Pro)
  • 5/10
    EmuGlx Score - 5/10
5/10

Finalni utisci

Seven Deadly Sins je sjajna Anime / Manga serija ali ovaj prva adaptaciju u video game format i nije prošla najsjajnije. Samo za hardcore fanove serijala, za sve ostale može biti veoma mučno i zbunjujuće iskustvo.