Tik posle predstavljanja hardverskih specifkacija Xbox Series X konzole, PlayStation je takođe odlučio da ne propusti priliku da developere i svetsku javnost upozna sa punim detaljima PlayStation 5 konzole.

Naime, danas u 17h će PlayStation u video snimku u stvari samo ponoviti prezentaciju koju su bili spremili za GDC 2020 konvenciju koja je pre samo dve nedelje bila odložena zbog svetske pandemija Covid-19 virusa. Iako smo u zadnjih godinu dana već dobili nekoliko oficijelnih izveštaja o bazičnim sposobnostima PS5 konzole, mi i dalje nismo upoznati sa detaljnim specifikacijama, potencijalno unikatnim hardverskim rešenjima, i softverskim servisima koji će pomoći i developerima i igračima.

Vredi napomenuti da ne treba očekivati velike prezentacije samih nextgen video igara, i da će možda ceo event biti posvećen hardverskim sposobnostima nove konzole koje bi interesovale developere koji su hteli da posete GDC 2020. Svakako možemo očekivati da će udarno vreme za marketing novih video igara biti na leto oko doba kada je E3 2020 sajam trebao biti održan.

Tačnu online lokacije gde ćete moći pratiti ovu prezentaciju ćemo dodati ovde  kada one postasnu dostupne.