Svake godine, početkom marta se u Kaliforniji održava konferencija game developera koji u stotinama predavanja dele znanje koje su sakupili tokom izgradnje svojih projekata. Sa stotinama predavača, i hiljadama developera koji žele da saznaju male tajne velikih majstora u sferama razvoja indie igara, velikih AAA projekata, marketinga i desetinama drugih tema, Game Developer Conference je svima davao fantastičan uvid u trenutno stanje gaming industrije, i neretko, prvi pogled na razvoj budućih zanimljivih projekata. Ove godine je GDC imao i dodatni značaj, jer bi tokom njega mnogi developeri mogli da podele svoja saznanja i taktike pravljenja softvera na ranim devkit modelima novih nextgen konzola PlayStation 5 i Xbox Series X.

Ali pandemija širenja virusa COVID-19 je naterala organizatore ove konferencije da je odlože na neodređeni period. Po izlasku vesti o sve većem širenju ove nove vrste koronavirusa, odsustvo sa GDC 2020 konvencije su prvo najavili PlayStation, Sony i Epic Games, a zatim i još nekoliko velikih gaming giganata. Nedostatak ranije najavljenih predavača kao i smanjenje publike koje bi slušalo ta predavanja je nateralo organizatore da stave katanac na celo okupljanje.

Sudeći po trenutnim vestima, GDC 2020 je samo “odložen”, ali nije potvrđeno kada i gde bi se ovo okupljanje moglo ponovo održati.