Svaki put kada TV ili fimski studio odluči da adaptira neku poznatu video igru, oni umesto glumaca koji su radili na samim igrama uvek odluče da unajme iskusne glumce koji su izgradili svoju karijeru radeći na pravim filmskim setovima. Ali u zadnjih deset godina, mnoge visokobudžetne video igre su prerasle tradiciju ručnog animiranja likova i korišćenja “glasovnih glumaca” koji samo dosnime svoj performans na već gotovu animaciju, i prešli su na pune motion capture produkcije gde grupe glumaca moraju da direktno odglume svoje scene.

Zbog povećanja broja takvih igara, studiji su najzad dobili legitimnu šansu da unajme ponekog glumca iz sveta video igara. To se prvo desilo sa TV serijom Halo koja se trenutno sima, u kojoj će ulogu Cortane opet glumeti Jen Taylor koja je dala glas tom holografskom AI liku još od prve igre Halo: Combat Evolved iz 2001. godine.

HBO adaptacija igre The Last of Us je za glavne likove unajmila totalno nove glumce, ali jedan sporedan lik će biti preuzet direktno iz samih video igara. Glumica Merle Dandridge koja je odlično prikazala Marlene (vođu grupe boraca za slobodu Fireflies) je pozvana da ponovi tu istu ulogu u TV seriji. Ovo je prvi put da će ona ponoviti neki od svojih mnogih uloga iz sveta video igara u adaptaciji za TV ekrane. Pored Marlene iz The Last of Us, Merle Dandridge je takođe poznata po svojoj ulozi još jedne vođe boraca za slobodu – Alyx Vance iz franšize Half-Life.

Ona je za sada jedina glumica iz velike i talentovane postave obe The Last of Us igre koja će biti deo ove skupe i ambiciozne adaptacije jedne od najboljih modernih video igara.