Skoro godinu dana posle prve najave da će HBO adaptirati popularnu video igara The Last of Us u visokobudžetnu TV seriju, najzad smo saznali ko će glumeti glavne uloge. Šou će predvoditi Pedro Pascal (Game of Thrones, Narcos, Wonder Woman 1984) u ulozi Joel Miller-a, a mlada Bella Ramsey (Game of Thrones) će biti Ellie!

Sudeći po ranijim najavama vođe ovog TV projekta Craig Mazin-a (Chernobyl) i Neil Druckman-a (režisera i scenariste TLOU igara), serija će blisko pratiti događaje iz prve dve video igre, ali će se takođe truditi da bude daptirana u stiku koji odgovara ovom drugom umetničkom medijumu. Ovo znači da ćemo pored događaja iz igre verovatno dobiti šansu da vidimo i neke druge događaje iz tog univerzuma, ili će neki događaji iz igara biti promenjeni, dodati ili isečeni da bi TV serija ispunila svoj pun potencijal.

Tačan datum dolaska The Last of Us serije na naše ekrane i dalje nije poznat, ali unajmljivanje glavnih glumaca je dobar pokazatelj da će projekt brzo dostići stadijum snimanja.