PS3 i PS4 mehahit igra The Last of Us koja je po mnogima uspela da značajno pomeri granice glume, gaming scenarija i interakcije gameplay-a sa emotivnom pričom je odavno bila planirana za filmsku adaptaciju, ali ovaj Holivudski projekat nažalost u zadnjih par godina nije uspeo da se realizuje. Na svu sreću PlayStation nije odustajao od pokušaja da se ova kultna igra adaptira u druge medije, i danas su najavili vesti koje niko nije očekivao!

The Last of Us će umesto na filmskim platnima doći u naše domove preko visokobudžetne TV serije koju će emitovati niko drugi nego kablovski TV gigant HBO!

Pisci serije će biti kreator video igre Neil Druckman i Craig Mazin koji se nedavno proslavio sa svojom hit HBO TV serijom Chernobyl, a radnja će ostati nepromenjena i pratiće dugi put Joel-a i Ellie kroz nemilosrdno okruženje Zombi apokalipse. Produkciju i samo snimanje serije će podržati nedavno osnovani PlayStation Productions (nova filmska divizija Sony Pictures-a koja će se fokusirati i na adaptacije drugih gaming IP-ova u filmove i serije) i poznati Sony Pictures Television koji je u predhodnim godinama snimio mnoge popularne TV serijije kao što su Breaking Bad i Preacher za AMC, The Crown za Netflix i sveži superherojski hit The Boys za Amazon Prime Video.

The Last of Us se danas može odigrati na PS3 i PS4 konzolama, preko PSNow streaming servisa i na PC-u, a njen dugo čekani nastavak The Last of Us Part II stiže u prodaju 29. maja.