SEGA je 27. maja proslavila 30 godina postojanja našeg omiljenog plavog ježa Sonica. Godišnjica je obeležena u vidu live prezentacije pod nazivom „Sonic Central“ i tim putem SEGA je najavila veliki broj projekata na kojima trenutno radi, a mi ćemo izdvojiti one najzanimljivije.

Sonic Colors Ultimate, koji nam stiže 7. septembra, predstavlja remaster istoimene ekskluzive za Nintendo Wii. Ovog puta, SEGA je rešila da stvari malo promeni i ovu Sonicovu iteraciju lansira na svim popularnim platformama. Lično, pozdravljam ovu odluku jer smatram da se radi o jednom vrlo podcenjenom naslovu.

Najavljena je i nova kompilacija Sonicovih igara pod nazivom „Sonic Origins“ koja će sadržati prvih pet igara iz ovog serijala (Sonic the Hedgehog, Sonic the Hedgehog 2, Sonic the Hedgehog 3, Sonic & Knuckles i Sonic CD). Izlazak ove kolekcije je najavljen za 2022. godinu.

Najveća najava je ostavljena za kraj kada nas je SEGA počastila novim misterioznim projektom na kom trenutno radi Team Sonic, a koji je najavljen za 2022. godinu. Neke spekulacije navode da je u pitanju Sonic Adventure 3, mada mi ovde više tipujemo na Sonic Generations 2. U svakom slučaju, ovaj naslov će biti dostupan na svim starim i novim platformama.

Pored ovoga, najavljeni su i Sonic sadržaji za Lost Judgment, Two Points Hospital i Tokyo 2020 Olympics naslove, a SEGA se takođe potrudila da organizuje i live stream koncert u čast plavom junaku u izvedbi Sonic Symphony orkestra. Stream sa koncertom će biti održan 23. juna u sklopu Game Festa 2021 i biće poptuno besplatan.