Fanovi tradicionalnih Castlevania igara su pre par godina mogli da prođu kroz veliku crowfunded produkciju nove igre legendarnog režisera video igara Koji Igarashi-a. Rezultat višegodišnjeg rada je bila veoma dobra igra Bloodstained: Ritual of the Night, koja se prodala u preko 1 milion kopija i napravila promet para od preko 30 miliona evra. Ovo ju je očigledno učinilo veoma profitabilnom, a sada smo u finansijskim rezultatima izdavača 505 Games saznali i prve vesti o nastavku.

505 Games je ovu vest objavio u prezentaciji koja je potvrdila postojanje nekoliko novih igara, uključujći i novi deo cyberpunk FPS igre Ghostrunner.

Apsolutno nijedan drugi detalj nismo dobili, što znači da ćemo morati sačekati još pre nego što dobijemo neke druge konkretne detalje. Fanovi će svakako imati razlog da čekaju je jer originalna Bloodstained igra bila veoma dobro dočekana (osim na Switch-u gde je igra imala probleme sa framerate-om), i prihvaćena je kao odlična osnova na kojoj bi se mogle praviti mnogi nastavci.