Odmah posle svoje premijere, fenomenalni God of War Ragnarok je uspeo da postane najprodavanija igra koju je PlayStation direktno napravio od strane njihovih internih timova, sa preko 5 miliona prodatih kopija u svojoj prvoj nedelji. Sada par meseci kasnije, ispostavilo se da bog rata ne posustaje tako lako i da je prodaja nastavila da teče iznenađujuće brzim tokom.

PlayStation se upravo pohvalio da se poslednja avantura Kratosa za manje od 3 meseca na tržištu prodala u impresivnih 11 miliona kopija, što je i dalje čini ubedljivo najbrže prodavanom PlayStation 1st party igrom svih vremena.

Poređenja radi, ranije velike hit igre iz PlayStation-a su takvu prodaju uspele da stvare tek posle više od godinu dana na tržištu. Marvel’s Spiderman je dostigao 13 miliona kopija za 11 meseci,  Horizon Zero Dawn 10 miliona za dve godine, The Last of Us Part II 10 miliona za godinu i po dana, Ghost of Tsushima 10 miliona za dve godine, a mega-popularni God of War iz 2018. godine je dostigao 11 miliona za čak 13 meseci.

Po svemu sudeći, apokaliptični kraj nordijske mitologije u GoW Ragnaroku će sigurno nastaviti da se odlično prodaje u narednim godinama, sa šansom da postane jedna od najuspešnijih igara koje je PlayStation ikada napravio.