Posle dugog čekanja, Blizzard Entertaiment će najzad ovog leta upaliti servere na kojima će se nalaziti originalna verzija legendarne World of Warctraft igre. Klasični content će biti dostupan svim pretplatnicima WoW-a, a novi materijal koji je bio objavljen posle premijere igre davne 2004. godine će biti ubacivan postepeno, dajući šansu igračima da iskuse originalnu igru pre nego što je ona dobila dodatne questove, zone i raidove.

Dok će poneke stvari biti promenjene u ovoj verziji (ispravke određenih bug-ova i sl), ova klasična verzija WoW-a će mnogima poslužiti kao “istorijski eksponat” igre koja je odavno dobila značajni facelifting i maltene totalnu promenu izgleda i rada. U prvoj verziji igre gameplay je bio sporiji, gaming sistemi jednostavniji, a naravno fali i dosta rasa i klasa koje su prisutni u modernom WoW-u (takođe, nazad su došle i eskluzivne klase koje su vezane za određene rase).

Najveći fanovi World of Warcraft-a koji su željni da dodatno proslave povratak ove rane verzije igre će moći da kupe specijalnu “15th Anniversary Collector’s Edition” verziju igre koja dolazi sa figuricom Ragnaros-a i drugim dodatcima, a svi igrači najnovije ekspanzije Battle for Azeroth će dobiti specijalni mount i ljubimca ako uspeju da završe turneju koja će ih ponovo upoznati sa najpopularnijim boss-ovima ove franšize.