Posle nekoliko meseci rada na online sekciji njihove popularne simulacije kaubojsko-odmetničkog života Red Dead Redemption 2, developeri iz Rockstar-a su najzad objavili planove o budućnosti online sekcije ove igre. Posle lansiranja u beta formi, najnoviji besplatni dodatci su unapredili online mod u njenu “finalnu” verziju koja će naravno nastaviti da biva unapređena u naredim godinama.

Besplatni patch koji je uklonio “beta” sticker je sa sobom doneo nove coop misije, poboljšanje gameplay-a u Free Roam modu (sa mnogim dodatim likovima iz SP kampanje, kao i novim tipovima misija za igranje), veliku misiju fokusiranu na udovicu Jessicu LeClerk, dodatak dugo čekane Poker mini igre, ubacivanje novih dinamičnih događaja, kao i rebalans sistema za kažnjavanje igrača koji namerno ruše zabavu drugima. Da bi poboljšali uživanje, procenat zarađenog zlata je povećan u maltene svim delovima igre.

Iako je Red Dead Online ovim izmenama značajno povećao šansu da ćete u njemu naći zabavu, developeri iz Rockstar-a najavljuju da je ovo samo početak i da planiraju da u igru ubace još više materijala koji će zadovoljiti i stare fanove i nove igrače.

Red Dead Redemption 2 je stigao u prodaju krajem oktrobra prošle godine na PS4 i Xbox One konzolama, i do sada se prodao u čak 24 miliona kopija. PC verzija nije najavljena, ali se uveliko spekuliše da će Rockstar krenuti da je promoviše tokom ove godine.