Holivudski portal Deadline je iznenadio igrače širom sveta sa novom vešću da Sony i Amazon Prime trenutno razmatraju ugovor o finansiranju i distribuciji nove live action TV serije smeštene u poznatom univerzumu God of War video igara. Sudeći po ranim izveštajima, najveći konkurent za showrunner-a ove serije je Rafe Judkins (The Wheel of Time) a producenti će takođe biti Mark Fergus and Hawk Ostby (The Expanse, Children of Men).

Ako dobije zeleno svetlo, ova TV serija će predstavljati najnoviji projekat u nizu novih adaptacija popularnih video igara koje predvodi nova divizija PlayStation Productions koja je zadužena da nađe prave distributivne partnere i kreativne vođe koji bi prebacili svetove video igara u TV ili filmski format. Oni su bili zaslužni za početak rada rada na ambicioznoj HBO TV seriji The Last of Us koju smo već pominjali na našim stranicama, holivudski film Uncharted je već uspešno izašao, a u procesu izgradnje su i dodatni projekati kao što su TV serija Twisted Metal i celovečernji film Ghost of Tsushima.

Pored PlayStation-a, i ostali izdavači video igara su dugo pokušavali da probiju u TV industriji. Trenutno najambiciozniji projekti su Halo na Paramount+, Resident Evil na Netflix-u i Fallout na Amazon Prime-u.