Japanska korporacija Kadokawa je potvrdila restruktuiranje strukture vlasništva jednog od njihovog najpopularnijih gaming timova. Oni su pozvali svoje ranije manjinske investitore da povećaju svoj udeo u studiju FROM Software, i time su uspeli da prodaju oko 30% vrednosti tima PlayStation-u (14.1%) i Tencentu (16.3%) za oko 263 miliona dolara. Ovaj potez je urađen zbog dva cilja – da se poboljša mogućnost pravljenja novih visokobudžetnih igara i da FROM Software proširi svoju delatnost u distribuciji igara bez pomoći eksternih izdavača.

FROM Software je započeo svoju istoriju davne 1994. godine, i prvi svetski hit im je bila mecha franšiza Armored Core koja je do sada dobila više od 20 nastavaka i spinoff-ova. Ugled firme se drastično poboljšao kada su 2009. godine izdali sada već legendarni Demon’s Souls uz pomoć PlayStation-a. Njihove buduće igre iz Dark Souls, Sekiro i Elden Ring franšiza su bile distribuirane na svetsko tržište uz pomoć drugih izdavča, a Sony se izvinio svojim fanovima zbog lošeg odnosa ka Demon’s Souls-u sa finansiranjem kultne igre Bloodborne 2015. godine. Posle ogromnog uspeha Elden Ring-a, Kadokawa i FROM Software izgleda planiraju da interno distribuiraju svoje buduće igre i tako postanu punokrvni vlasnici svojih franšiza.

Sudeći po zadnjim glasinama, FROM Software je odavno uposlio jedan deo njihovog tima da radi na novoj Armored Core igri koja će imati souls-like elemente, a postoji i jaka šansa da će i napraviti DLC ekspanziju za popularni Elden Ring.