Poznati USA gaming časopis Game Informer je najzad otkrio prve detalje o gameplay izmenama koje nas očekuju u dugo čekanom nastavku legendarne akcione avanture God of War koja je te 2018. godine postala jedna od najnagrađivanijih igara svih vremena.

Za početak, prvo su opisali nove načine sa kojima će igrači moći da se bore sa raznoraznim protivnicima. Sudeći po rečima dizajnera koji su radili na novom borbenom sistemu, centralna tema God of War Ragnarok gameplay-a će biti otvaranje mogućnosti igračima da se “igraju” sa svojom hranom (kao što to mačke često rade sa uhvaćenim miševima). Developeri su indetifikovali par načina da omoguće takav zabavni gameplay. Oni su davno primetili da dugme trougao (prizivanje bačene sekire) na gamepadu nije bilo puno iskorišteno u prošloj igri. Sada su rad tog dugmeta proširili sa mogućnošću paljenja elementalnih buffova na trenutno aktivno oružje (led na Leviathan sekiru, vatra na Blades of Olympus), što otvara nove mogućnosti kontrole terena i ponašanja protivnika u borbenim arenama. Odbrana je takođe proširena dodatnim štitovima koje igrači mogu da odaberu da koriste. Dauntless štit je namenjeni igračima koji vole parry potez, a Stonewall štit će se više svideti defanzivnim igračima koji vole da sporije igraju (ovaj štiti puni svoju moć primanjem udaraca, dajući šansu igraču da opali AOE magiju kada se on potpuno napuni).

God of War Ragnarok će u narednim nedeljama biti česta tema u izveštajima novinara, jer se PlayStation sada uveliko sprema da izda ovaj naslov na PS4 i PS5 konzolama 2. novembra.