Iako su mnogi mislili da će sledeća igra od nagrađivanog studija Naughty Dog (Jak & Daxter, Uncharted, The Last of Us) biti punokrvna multiplayer igra smeštena u post-apokaliptičnom The Last of Us univerzumu, ovaj projekat ipak neće ugledati svetlost dana.

Naughty Dog je pre pola godine javno potvrdio da pauziraju rad na ovoj MP igri (koju su mnogi zvali “Factions“) posle konsultacija sa Sony timom Bungie koji decenijsko iskustvo u pravljenju i održavanju live service igara. Sada je ova pauza postala permanentna. Razlog za to je između ostalog nemogućnost totalne posvećenosti projektu, koji bi zahtevao da se Naughty Dog transformiše u studio koji bi i dugi niz godina posle premijere igre totalno bio posvećen ovom projektu. Umesto toga, MP igra je stavljena na led, tehnologija koja je razvijena u njoj će biti iskorišćena u budućim projekatima, a stotine developera iz Naighty Dog-a već sada uveliko rade na nekoliko ambicioznih singleplayer igara po kojima je ovaj studio i najviše poznat.

Za sada nije poznato na kojim igrama ovaj studio trenutno radi, mada skoro sigurno jedna od njih je punokrvni nastavak njihove hit igre The Last of Us Part II koja će uskoro biti adaptirana od strane kuće HBO u još jednu popularnu TV seriju. Unapređena verzija ove igre će za oko mesec dana stići na PlayStation 5, a verovatno je i u izgradnji PC verzija igre.