Fanovi Naughty Dog igara još od PS3 Uncharted igara navikli da njihove igre stižu sa kompetentnim multiplayer modovima. Posle nekoliko Uncharted igara sa zabavnim akcionim online modovima, ispostavilo se ipak da je njihov najbolji MP proizvod do sada ipak bio mod “Factions” iz originalne verzije igre The Last of Us. Ovaj kompetitivni 4v4 mod je omogućio igračima ne samo da brinu za svoj uspeh u trenutnom meču, već da preko serije mečeva sakupljaju bitne resurse za svoju “grupu preživelih” koja se mogla popuniti sa imenima importovanih sa vašeg Facebook profila. Ovo je uzdizalo atmosferu prilikom igranja online mečeva, jer se svaki igrač borio ne samo za sebe, već i da pomogne svojim prijateljima, poznanicima i rođacima da “prežive” u ovom apokaliptičnom okruženju.

Nažalost, krajem 2019. godine je stigla vest da je tim iz Naughty Dog-a potpuno posvećen singleplayer verziji igre TLOU2 i da će ambiciozni mod koji su zamislili morati da bude odložen. Prošle godine je kreator TLOU franšize Neil Druckman javio da će ovog javno prikazati kako napreduje ovaj MP projekat, ali od toga za sada nema ništa.

Danas je Naighty Dog potvrdio da je ovaj MP projekat pauziran dok tim preispituje kako bi mogli bolje da ga adaptiraju za moderno online tržište. Sudeći po vestima koje su stigle iz finansijskog portala Bloomberg, tim iz Bungie-a je izvršio analizu igre i predložio da se igra ne lansira ako developeri nemaju konkretan plan kako da lako do igrača dostave dodatni redovni content posle premijere igre. Nedostatak brze podrške za online igre je jedan od glavnih razloga zašto su mnogi slični projekti propali na tržištu, uključujući čak i zadnju posrnulu Xbox igru Halo Infinite koja je posle svoje premijere izgubila velik broj igrača zbog drastičnog nedostatka novog contenta.

Dok ovaj MP mod pauzira sa razvojom, developeri iz Naughty Dog-a su prešli na rad na novim singleplayer igrama koje ovaj gigant aktivno razvija.