Dok je većina Naughty Dog studija posvećena pravljenju potpuno nove video igre pod vođstvom režisera i scenariste Neil Duckman-a, mali deo tima se potrudio da modernizuje brutalnu akcionu avanturu koju su fanovi The Last of Us franšize mogli da odigraju na leto 2020. godine na PS4 konzoli.

Nova PlayStation 5 verzija igre The Last of Us Part II će pored blagih vizuelnih poboljšanja i tradicionalne podrške za DualSense gamepad, 3D audia, bržih učitavanja, speedrun moda, i VRR reprodukcije slike takođe dobiti par novih gameplay dodataka! Igrači kojima se svideo akcioni sistem borbe igre će moći da se udube u nove izazove unutar potpuno novog roguelike moda No Return! A oni koji planiraju da ponovo odigraju igru će takođe moći da iskuse 3 niova koji je originalni tim odsekao iz kampanje zbog raznoraznih razloga, koje će takođe objasniti i režiseri i scenaristi igre u potpuno novom Commentary modu koji može da se aktivira tokom igranja.

Last of Us Part 2 Remastered će stići u prodaju 19. januara 2024. godine samo na PlayStation 5 konzoli (ali verovatno će i PC verzija stići kad-tad). Svi stari vlasnici PS4 verzije igre će moći da dokupe pristup Remastered izdanju za samo 10 dolara/evra.

Pun spisak izmena koje donosi ovo reizdanje se može pročitati ovde.