Posle godinu i po dana pregovora sa nekoliko svetskih finansijskih ogranizacija oko legalnosti kupovine velikog izdavača Activision-a, Xbox se najzad približio trenutku kada će postati totalni vlasnik ovog gaming giganta i najveće svetske FPS franšize Call of Duty. Iako su se prvobitno protivili ovom spajanju, šefovi iz PlayStation-a su ovih dana najzad stavili pečat na novi sporazum oko dostupnosti COD franšize na PlayStation konzolnom hardveru. Ovaj dil podrazumeva ostanak Call of Duty-a na PS5 i budućim konzolama tokom sledećih 10 godina, kada će verovatno biti dogovoren novi ugovor. Mada, to nije 100% sigurno i Microsoft će uvek imati opciju da povuče COD sa bilo koje platforme koje požele. Za očekivati je da će popularna F2P battle royale igra COD Warzone ostati dostupna na svim gaming sistemima zauvek.

Ovaj sporazum ne dotiče druge gaming franšize koje potiču iz Activision-a i Blizzard-a (Crash, Tony Hawk Pro Skater, Diablo, Starcraft, Warcraft i druge).

Sudeći po vestima iz Activision-a, ovogodišnja Call of Duty igra će se direktno nastaviti na prošlogodišnji naslov Modern Warfare 2 u čijoj kampanji se tim poznatih specijalaca borio da spreči transport opasnih raketa blizu teritorije Sjedinjenih Država.