Dve i po godine posle inicijalnog kraha na svojoj premijeri, open world RPG igra Cyberpunk 2077 je najzad uspela da povrati svoju reputaciju na PC digitalnoj radnji Steam. Ovaj veliki naslov studija CD Projekt Red je i pored veoma impresivnih brojki prodaje inicijalno razočarao milione igrača sa svojim nezavršenom optimizacijom i brojnim problemima (pogotovo na konzolnim platformama), ali u zadnje vreme je ovaj naslov uspeo da se vrati iz kome. Igra je dobila zaista velik broj impresivnih zakrpa, a PC igrači su takođe bili impresionirani dolaskom naprednih ray tracing efekata u besplatno dostupnom RT Overdrive modu koji donosi potpuno dinamično “path tracing” osvetljenje koje do sada nismo mogli zamisliti u bilo kojoj AAA igri.

Kada se na to dodaju i pozitivne impresije povodom nadolazeće velike ekspanzije Phantom Liberty, ovaj veliki naslov je naizgled uspeo da dobije formu kakvu su igrači očekivali, pa sada ova velika igra na Steam-u ima oznaku “Very Positive” na spisku njenih opisa (koji obuhvataju više od pola miliona impresija vlasnika igre).

CD Projekt Red je potvrdio da neće odustati od ove franšize i da je režiser Phantom Liberty-a Paweł Sasko već dobio posao da upravlja razvoj punokrvnog nastavka koji će biti napravljen uz pomoć tehnologije Unreal Engine 5.