Iako rad na igri Death Stranding 2: On the Beach još nije gotov, kultni režiser  video igara Hideo Kojima nije časio časa da potpiše novi veliki ugovor sa PlayStation-om oko pravljenja nove AAA video igre. Ovaj ambiciozni projekat će ga vratiti u žanr koji ga proslavio u zadnjih par decenija i igračima će dati šansu da opet zaigraju “action espionage” gameplay koji su zavoleli u Metal Gear Solid franšizi. Za sada je samo poznato da ovaj projekat nosi kodno ime “Physint” i da će biti pravljen za sledeću generaciju konzolnog hardvera iz PlayStation-a.

Da, ova generacije nije ni došla do svoje polovine (očekuje se da PS5 ostati sam u radnjama sve do kraja 2028. godine!) a talentovani developeri iz Kojima Productions-a će već sledeće godine posle završetka rada na Death Stranding 2 igri početi da dizajniraju igru za moćni nextgen hardver.

Sam Kojima je potvrdio da će u ovaj projekat biti kulminacija njegovog četvorodecenijskog rada u industriji video igara, ali da će obuhvatiti i mnoga njegova druga interesovanja iz sfera filmova, glume, muzike, i umetnosti. Sudeći po njegovim rečima, ne bi nas čudilo da istovremeno sa igrom bude napravljen i celovečernji film.