Tačno godinu dana otkako smo preneli vest o formiranju novog studija pod vođstvom Jade Reymond i njihove saradnje sa PlayStation-om na novoj ambicioznoj igri, dobili smo potvrdu da ih je PlayStation oficijelno kupio!

Haven Studios je osnovan posle kraha gaming planova Google-a, kada je Stadija trebala postati dom mnogih novih AAA projekata koji su pravljeni da iskoriste pun potencijal game streaming tehnologija i umreženih servera. Rezultat gašenja tih internih studija je bilo otpuštanje ogromnog broja developera u sred pandemije, koji su se brzo okupili oko Jade Reymond i osnovali novi studijo koji je dobio direktnu podršku PlayStation-a.

Tačni detalji projekta na kojem rade i dalje nisu poznati, mada šef PlayStation internih gaming studija Hermen Hulst je potvrdio da tim radi na originalnoj i novoj online igri koja će imati live service elemente. Haven Studios sada predstavlja 18. interni tim PlayStation-a i ciljaće da narastu sa trenutnih 60 zaposlenih u punokrvni AAA studio tokom sledećih par godina.