Nova saga počinje!

Poljski gigant CD Projekt Red je upravo najavio duboku saradnju sa američkim studijom Epic Games koji je u zadnje dve decenije uspeo da unapredi svoj Unreal Engine u alatku koju ne koriste samo game developeri, već i arhtekte i filmski stvaraoci koji koriste ovaj engine da napaja real-time efekte za mnoge poznate Holivudske projekte (među kojima odvajamo TV seriju The Mandalorian i akcioni SF film The Matrix: Resurrections).

Saradnja će biti fokusirana na dalji razvoj Unreal Engine-a, i njegovu duboku implementaciju unutar svih CD Projekt Red studija koji se upravo spremaju da počnu sa radom na novoj Witcher igri! Da, sa ovom vešću je potvrđeno da će CDPRed raditi na četvrtom delu popularne Witcher franšize koja je doživela ogroman uspeh posle izlaska svog trećeg dela The Wild Hunt i njene punokrvne ekspanzije Blood and Wine. Poljski developeri će zajedno sa Epic-om unaprediti mnoge module Unreal Engine 5, sa ciljem da dodatno optimizuju ovaj engine za ambiciozne AAA open world igre. Po potrebi, tim će iskoristiti i novine koje će doneti buduće verzije Unreal Engine-a.

Sve u svemu put ka novoj Witcher igri je započet, a u međuvremenu CD Projekt Red će i dalje nastaviti da koristi svoj interni RED 2.0 engine za potrebe pravljenja velike ekspanzije za Cyberpunk 2077.

Pune detalje o ovoj iznenadnoj saradnji možete pročitati ovde.