Epic Games je potvrdio da će između 20. marta i 3. aprila sakupiti svu zaradu koju zarađuje njihova megahit open world battle royale igre Fortnite i donirati je za humanitarne svrhe pomoći ugroženog civilnog stanovništva Ukrajine. Zajedno sa Epic-om, Xbox se pridružio i najavio da će i njihovih 30% poreza za sav gaming softver biti dodat ovoj dobrotvornoj svrsi.

Ovaj iznenadni gest solidarnosti će pokriti promet novca ne samo sa PC-a već i svih ostalih platformi na kojima je Fortnite prisutan. U ovo spadaju sve mikrotransakcije, kupovina V-Bucks-a, dlc paketa, battle pass-ova, i svih drugih monetarnih transakcija. A ako ste se ikada pitali koliko novca ovaj naslov generiše, evo prvih rezultata. Za samo jedan dan, Fortnite je za ukrajinu sakupio čak 36 miliona dolara!

Tačne detalje ovog poteza Epic-a i Xbox-a možete pročitati ovde.

U znak protesta protiv ruske invazije ukrajine, mnoge gaming kompanije su već napustile rusko tržište i oformile razne dobrotvorne akcije za pomoć milionima ukrajinskih izbeglica. PlayStation, Xbox, Epic Games, Bungie, Electronic Arts, Activision Blizzard i CD Projekt Red su samo neke od najvećih firmi koje su potvrdile napuštanje ruskog tržišta, prestanak obračuna novčanih transakcija na tom tržištu, obustavljanje prodaje fizičkih kopija igara, i prestanak promocija njihovih nacionalnih sportskih timova.