Finansijski portal Bloomberg je upravo potvrdio da se Take Two i Rockstar najzad spremaju da javno prikažu svoju dugo čekanu igru Grand Theft Auto 6 koja će pokušati da nadmaši neverovatni uspeh koji je postavio njen prethodnik!

Posle 10 godina na tržištu i neverovatnih 185 miliona prodatih kopija, legendarni GTA V je postavio nove temelje uspešnog open world gameplay-a i popularizovao uspešnu GTA Online platformu koju i dan danas redovno posećuju milioni igrača željni zabavne solo, coop i PvP zabave. Ova igra je originalno izašla na PS3 i Xbox 360 konzolama krajem 2013. godine, PS4/Xbox One verzija je stigla godinu dana kasnije, PC igrači su uskočili u zabavu u aprilu 2015. godine, a najnoviji PS5/Series port je stigao u ruke igrača prošlog marta.

Nova GTAVI igra je prvi put stigla u oko javnosti pre skoro tačno godinu dana kada je sedamnaestogodišnji haker uspeo da izvuče skoro 100 video snimaka iz razvojnog perioda igre kao i source code projekte GTA6 i GTA5 projekata, zbog čega je veoma brzo stigao na metu policije koja ga je brzo uhapsila i poslala na suđenje koje i dalje traje. Ta rana verzija igre je pokazala mnoštvo novih gameplay sistema i potvrdila je da će igra biti smeštena u modernom Vice City-u uz glavne protagoniste koji podsećaju na legendarni kriminalni duo Bonnie & Clyde.

Sudeći po rečima Bloomberg novinara Jason Schrier-a koji je tokom zadnjih par decenija zapaženog rada izgradio široku mrežu kontakata unutar gaming industrije, prva najava nove GTA igre bi trebala da se desi ove nedelje (možda čak i danas tokom finansijskog izveštaja Take Two korporacije), a dugo čekani trejler će stići tokom meseca decembra! Moraćemo biti strpljivi i videti da li će se to desiti tokom The Game Awards 2023 ceremonije ili na nekoj nezavisnoj Rockstar prezentaciji.