Iako smo odavno dobili potvrdu da veliki tim Rockstar radi na njihovoj sledećoj velikoj open world igri GTA 6, nismo očekivali da ćemo dobiti prvi pogled na ovaj projekat ove godine. Ali to se ovoga vikenda ipak desilo kada je član GTA foruma “teapotuberhacker” objavio da poseduje ne samo slike i skoro 100 internih video snimaka igre Grand Theft Auto VI (deljenih od strane samih developera dok su razvijali ovaj naslov), već navodno i source code za GTA V, staru verziju GTA VI, kao i test verziju igre GTA VI. Njegov prvi potez posle popularizacije ovog hakeraja se naravno brzo okrenuo na monetarnu stranu, i sad nam ostaje da se pitamo da li će source code i test verzija nove igre biti prodati nekome, objavljeni javno, ili će Take Two uspeti da identifikuje hakera i spreči ga u širenju nedozvoljeno nabavljenih podataka.

Sudeći po ovim snimcima, stare glasine o ovoj igri su se obistinile i developeri iz Rockstar-a su zaista radili na novoj open world igri smešenu u modernoj verziji fiktivnog Vice City-a (koji je zasnovan na Majamiju), sa glavnim duom koji podseća na poznati kriminalni par Bonnie & Clyde. Ali pošto su svi leakovani snimci iz veoma stare verzije igre (neki iz 2019. godine snimljeni sa test PS4 i Xbox One konzola i neki noviji sa RTX30 grafickim karticama), ne vredi ih previše detaljno jer će igra svakako dosta napredovati u narednim godinama. Već u ovom alfa stadijumu razvoja igre se vidi da je Rockstar dobro adaptirao njihov napredni RDR2 engine da radi u modernom urbanom okruženju, a prisutni su i novi sistemi animacije kretanja, igranja i ponašanja NPC-a i policije.

Take Two i Rockstar su početkom ove godine potvrdili da će GTA 6 stići u prodaju tokom ove generacije konzola, a ovog leta je Bloomberg izveštaj javio da razvoj lako može da sklizne sa kraja 2024. godine na neki kasniji period.