Bandai Namco je imao poprilično sveobuhvatnu prezentaciju na ovogodišnjem Gamescom sajmu. Pre svega prikazali su nam novi trejler za One Piece: Pirate Warriors 4 u kojem smo videli mnoge nove scene iz igre. Trejler se fokusirao na novo Arc at Whole Cake ostrvo. Nakon ovoga videli smo kratak trejler za akcioni Souls like RPG Code Vein, koji je delovao mnogo bolje nego prošče godine. Prikazan je i RAD koji je već objavljen u saradnji sa Double Fine Productionsom, i čiju recenziju možete pročitati ovde. Ono što predpostavljamo da je najzanimljivije većini bio je novi trejler za Dragon Ball Z: Kakarot u kome smo takođe mogli da vidimo dosta novih scena iz ove akcione RPG igre smeštene u DBZ svet. Bandai Namco je potvrdio da će igra pokriti Freeza sagu kao i Cell sagu ove slavne anime serije. Piccolo je takođe potvrđen kao igrivi lik. Videli smo i trailer za nedavno objavljenu avanturu The Dark Pictures: Man of Medan, a nakon toga i video montažu svih Bandai Namco igara koje tek dolaze, uključujući i naslove kao što je Elden Ring. Ipak ništa nije prikazano za dugo čekani Twin Mirror, koji smo poslednji put videli na gaming sajmovima prošle godine. Kako apsolutno nema nikakvih novih informacija o igri ne bi nas iznenadilo i da je ovaj naslov skroz otkazan.

Nakon ove prezentacije trejlera imali smo priliku i da sami odigramo neke od ovih naslova. Počeli smo sa Dragon Ball Z: Kakarot, gde su nam bila ponuđena dva builda igre odnosno dva demoa. Onaj sa E3 sajma delovao je doteranije, a tu je bio i novi skroz demo za Gamescom 2019 u kome se Son Gohan bori sa Cellom. Novi build je bio poprilično dobar i borba je vrlo zabavna, posebno su nam se svideli vizelni efekti. Razvojni tim želi da ostane verodostojan seriji, usput nudeći gameplay sličan onome iz Xenoverse 2 ali sa mnogo više dubine. Dragon Ball Z: Kakarot će stići na PS4, Xbox One i PC već početkom 2020. godine.

 

Posle DBZ-a testirali smo malo i One Piece Pirate Warriors 4. Igra takođe deluje veoma verodostojno ka seriji, sa gameplayom istim kao u prethodniku samo sa gomilama novih mogućnosti, novim nerpijateljima, okruženjima, bossovima i igrivim likovima iz ove popularne anime/manga serije. One Piece je i dalje veoma zabavan, smetala nam je samo haotična kamera koja je billa all over the place. One Piece: Pirate Warriors 4 takođe stiže na PC i konzole tokom 2020. godine.

Na kraju probali smo i Code Vein koji nam se definitivno najviše dopao od ponuđenih igara. Sve deluje veoma sveže i interesantno, počevši od post apokaliptičnog sveta prepunog anime vampira… ili vukodlaka? Gameplay očekivano veoma podseća na Dark Souls igre, ali zapravo nije toliko teško. Igra svakako deluje izazovno, nije prelaka, samo nije to onaj Dark Souls surovi nivo težine. Po pitanju grafike i perfornasi sve deluje veoma stabilno sada. Code Vein izlazi 27. septembra za PS4, Xbox One i PC.

Članak adaptirao: Nikola “The Nick” Jovanović