Veliki fan FROM Software igara Lance McDonald je već dokazao svoju posvećenost SoulsBorne igrama kada je sam uspeo da prepravi engine igre Bloodborne sa specijalnim patch-om koji pali mod za renderovanje igre u 60 frejmova u sekundi. Pošto ovaj patch dolazi u nezvaničnoj formi, samo korisnici sa jailbreak-ovanim PS4 Pro konzolama su mogli da se dokopaju 720p60 gameplay-a, ali Lance je ostavio mogućnost za veće rezolucije koje PS4 Pro ne može u potpunosti da izgura… Ali PS5 može!

Ekipa iz Digital Foundry-a je upravo to uspela da organizuje, unajmivši pomoć od neimenovanog insajdera koji je na oficijelnoj devkit ili testkit PS5 konzoli uspeo da pokrene ovaj nezvanični mod. Samim time, igra je totalno poletela u 1080p rezoluciji sa 60 frejmova u sekundi, a pomoću AI upscaling-a su čak prikazali kako bi približno igra izgledala u 4K60 modu.

Kao što je nekad PS3 verzija Demon’s Souls-a bila najtraženiji naslov za portovanje na modernije sisteme, tako je i Bloodborne danas slično tražen. A pošto je igra toliko popularna, velika je šansa da će PlayStation odlučiti da ne napravi besplatni patch za stare vlasnike igre već da će unajmiti neki tim (skoro sigurno opet Bluepoint Games) da u narednim godinama naprave punokrvni remaster ili remake za PS5 ili čak neku sledeću konzolu.