Kada je Sony najavio da će kultni PS3 naslov Demon’s Souls najzad dobiti moderni remaster, mnogi su opet dobili nadu da će i njoj veoma slična kultna PS4 igra Bloodborne najzad dobiti PlayStation 5  zakrpu koja će rešiti dugo prisutne tehničke probleme nestabilnog framerate-a (prezicnije ne-redovnog frame pacinga).

Videvši da od PS5 patch-a nema ništa, talentovani programer i YouTuber Lance McDonald je rešio da uzme star u svoje ruke, i pažljivom analizom nekoliko FROM Software naslova i mukotrpnom izmenom parametara igre (gde je morao da promeni rad engine-a pri kalkulaciji svih efekata koji su se oslanjali na 30fps tajming kao što je fizika objekata, animacija kretanja, animacija rada čestica i sl), natera legendarni Bloodborne da proradi u 60 frejmova u sekundi.

Ali nažalost patch neće moći iskusiti svi. Ovaj mod je dostupan samo igračima koji poseduju jailbrake-ovan PS4 Pro, koji može da pokreće aplikacije bez sigurnosnih ključeva koje deli Sony. Samim time, ovaj ceo projekat Lance McDonald-a predstavlja samo dokaz da igra može da radi u mnogo boljem stanju kada bi šefovi iz PlayStation-a dali dozvolu da se ova igra optimizuje za noviji konzolni hardver (pogotovo PS5).

Više detalja o ovom modu možete potražiti ovde.