Nedugo posle odličnih vesti vezanih za emulaciju JRPG hita Persona 5, imamo zadovoljstvo da vam javimo da je kultna PS3 ekskluziva Demon’s Souls drastično napredovala unutar moćnog RPCS3 emulatora ove vremešne konzole.

Uz pomoć najnovije verzije emualatora i specijalne zakrpe koja je fokusirana samo na ovu igru, Demon’s Souls je dobio podršku renderovanja u 60fps modu! Jedini nedostatak koji se se u ovoj verziji emulatora može primetiti je nemogućnost gledanja FMV animacija, ali pošto ih ima veoma malo, to vas neće puno omesti u igranju.

Sudeci po prvim impresijama, za ostarivanje glatkog 4K60 renderinga će vam biti potreban noviji intel procesor/Ryzen 3000 procesor i grafička kartica u rangu GTX 1080, mada više testiranja će biti izvršeno ovih dana kada više igrače javi svoje utiske.

Ako ste zainteresovani da se sami bacite u pohod na prvu igru koja je oformila sada već legendarni Souls-like podžanr RPG igara, biće vam potrebna originalna igra, jakovani PS3 koji može da napravi ISO fajl, i najnovija verzija RCPS3 emulatora.  Više detalja možete pročitati ovde.