Osamdesete godine su za vlasnike svih kućnih igračkih sistema izgledale ovako – bilo je dostupno puno dobrih igara, naročito onih pisanih originalno za određeni sistem ali kada taj taj isti vlasnik kućnog igračkog sistema prošeta do najbliže fliperane gde su obično bili postavljeni i igrački automati (arkade). Nakon toga, vlasnik obično biva “oduvan” svaki put kada ugleda neku novu igru na automatu i poželi da se neko vreme ne vraća kući svom ljubimcu. Jedina granica za to je bio džeparac koji se brzo trošio na žetone. Međutim nadu su pružale izdavačke kuće koje su kroz konverzije igara sa arkada vlasnicima kućnih sistema pružale koliko toliko solidno iskustvo. Negde poprilično neuspešno a negde (retko) dosta uspešno naspram želja i mogućnosti. Dobar primer za to bio je Led Storm za C64!

Led Storm je akciono trkačka igra u kojoj morate svoje futurističko vozilo provesti kroz devet (teških) nivoa, izbegavajući protivnička vozila i vešto sakupljati dostupna pomagala. To mogu biti poeni u vidu kantica sa uljem, bonus slova koja sa sobom mogu nositi energiju ili ograničeni štit sa kojim možete uništavati većinu protivnika na koje naletite dok jurite punom brzinom. Svaki nivo je ograničen skalom goriva i koliko god da ste dobro odvozali partiju i izborili se sa protivnicima ona se može završtiiti kobno ukoliko gorivo nestane. Ali sakupljanje odredjenih slova služe i za dopunjavanje manje količine goriva. Nespretna i česta zakucavanja u kamenje, veće protivnike, ispadanje sa staze i slično, vas vraćaju u igru ali oduzimaju dragoceno vreme. Tu su i provalije kroz isprekidane delove staze a koje se mogu preskočiti upotrebom skakaonica što doprinosi još većoj dinamici u igri. Da se sve ne bi svodilo na izbegavanja, igra nudi mogućnost jednostavnog naskakanja vašeg vozila na protivnička i uništavanja istih. A tu je i moć transformacije u drugo vozilo odnosno futuristički motocikl a koji će biti dobrodošao u nekim narednim stazama i situacijama. Predeli se smenjuju od stila gradova budućnosti pa do pustinjskog okoliša. Grafika i detalji naravno nisu na nivou jednog automata ali fluidnost jeste! Igra se skroluje u vertikalnom režimu jednako brzo kao na originalu.

Po tradiciji, ono što je činilo mnoge C64 igre unikatnim su muzičke teme pa čak i kada su pitanju konverzije ove vrste. Ovo je jedna od igara čiji je soundtrack potpisao Tim Folin jedan od najboljih evropskih muzičkih kompozitora u video igrama. Svoj talenat je prikazao upravo ovde i to na malo drugačiji način: Muzičke teme, se potpuno razlikuju u odnosu na original i to već od startnog introa igre koji je ispraćen kultnom melodijom “Smoke on the Water” od Deep Purple uz koju su igrači sa užitkom pojačavali svoj TV i lagano u ritmu drmali svojim glavama.

Grafika: 4.0 Kvalitetno za C64, igra radi brzo a pozadine ostavljaju utisak parallax skrola
Zvuk: 4,5 Ovde igra prosto briljira. Zvučni efekti su solidni a neke od muzičkih tema po mišljenju autora teksta, bolje zvuče od originala
Kontrole: 5.0 Odzivne i proste za uhodavanje.
Zabavnost: 4.0 Ponekad deluje preteško jer dizajn nekih staza umeju da zbune, kada igrač ne zna kojom linijom pravca treba da stigne do cilja. Ali kao sveopšti utisak, ovo je jedna od najboljih arkadnih konverzija za C64