Ubisoft je na E3 2016 stigao sa širokim spektrom igara, a za razliku od Electronic Arts-a za neke su čak odlučili da demonstriraju uživo i time dokažu gledaocima da gledaju nešto što će zaista moći da pokrenu na svojim igračkim sistemima. Novih igara nije bilo puno, ali ono što je prikazano definitivno prikazuje Ubisoft kao jedan od najvećih izdavača video igara današnjice koji se trudi da pokrije što više različitih žanrova. Krenimo redom:

Ghost Recon Wildlands – Posle prošlogodišnjeg  CGI trejlera, na ovom E3-u je došao red na gameplay video u kojem se (po tradiciji Ubi-a) nekoliko igrača našlo u kooperativnom okruženju i sa velikim (i nategnutim) entuzijazmom pričali jedan sa drugim dok su rešavali komplikovanu misiju u ogromom open world-u.

South Park: The Fractured but Whole – Nastavak popularnog South Park RPG-a stiže već 6. decembra, ovoga puta na obe nextgen konzole i PC. PS4 korinici koji kupe ovu igru pre njene premijere će odmah dobiti mogućnost da zaigraju prošli nastavak, Stick of Truth, što je odličan potez Ubisofta. Priča nove igre je vezana za komični “građanski rat” koji je izbio kod dece koja se pretvaraju da su superheroji.

VR – Ubisoft će ove godine u prodaju izbaciti čak tri svoje VR igre – Just Dance, Eagle Flight VR i veoma zanimljivi Star Trek Bridge Crew  u kojem nekoliko igrača može da imitira ključnu oficirsku posadu svemirskog broda Enterprise, idu na raznorazne misije i totalno se izgube u svetu Star Trek-a.

For Honor – Epska borbena igra For Honor stiže u prodaju 14. februara sledeće godine, donoseći sa sobom ne samo dobar multiplajer već i ambicioznu singleplayer kampanju.

Indie – Od manjih igara, Ubi je predstavio samo dve igre. Grow Up je direktni naslednik popularne igre Grow Home (sada se možemo kretati u svemiru!), a kreatori igara Trials i Far Cry 3 Blood Dragon su rešili da spoje svoje znanje i naprave ludu kombinaciju sa imenom Trials of the Blood Dragon. Ova nova Trials igra se već sada može kupiti na online servisima.

Watch Dogs 2 – Naslednik (i po dobru i po zlu) zapamćenog Watch Dogs-a se ovog novembra seli u San Francisko, gde će igrači moći da zaigraju jednu od najambicioznije napravljenih urabanih open world igara. Sve što možete da zamislite iz keca je ovde unapređeno, a redakcija EmuGlx-a će ovog meseca uspeti da se lično dokopa igre i prenese vam direktne utiske.

Steep – Poslednja najavljena igra na prezenzaciji je bila čudna kombinacija akcione sportske igre smeštene u velikom open world okruženju koje pokriva planinske vence Alpa. Sa velikom podrškom za kooperativno igranje i socijalne interakcije, Steep će biti odlična igra za mnoge ljubitelje extremnih sportova koji već duže vreme nisu videli naslov sa ovolikim nivoom detalja i opcija.

Ubisoft je napravio dobar posao na ovom E3 sajmu, predstavivši u dobrom svetlu ne samo svoje video igre već i dva filmska projekta (Assassins Creed koji izlazi ovog decembra, i The Division film koji je u ranim stadijumima produkcije) koja će zabaviti publiku širom sveta koja nije zainteresovana za svakodnevni gaming.