E3 2016 je u toku, za sada smo imali priliku da vidimo EA i Bethesda konferencije, a večeras nam predstoje glavni igrači, Microsoft i Sony. Pročitajte šta pojedini članovi EmuGlx redakcije očekuju od večerašnjih velikih konferencija.


DieHard – EmuGlx Editor

– Od novog hardvera Sony i MS ce predstaviti samo “slim” konzole. Neo i Scorpio neće biti na sajmu.
– Sony će predstaviti novu AAA igru svog internog studija koja će izaći pre kraja OVE godine.
– FF15 i KH3 će preskočiti ovaj E3 sajam.
– Rockstar će najaviti novu Red Dead Redemption igru ili remaster originala.
– Ubisoft će na kraju svoje konferencije najaviti Beyond Good and Evil 2.


Toad – Wahad – EmuGlx Assistant Editor & Multiplayer Fanatic

Šta očekivati od ovog E3-ja? Hmmm… Uzevši u obzir da se palim kao niko do sada na apsolutno sve što vidim, kontam da ću imati jako lepu zabavu narednih par dana, ali iskreno, kod EA najviše očekujem od Mass Effect: Andromeda. Iako sam ogroman FIFA fan, nekako me ceo hajp oko svake sledeće igre polako popušta, mislim da je FIFA 16 igra koju sam najmanje igrao u serijalu još od ’96. Bethesda je nešto drugo, koliko svi očekuju nastavke franšiza kao što su Wolfenstein i The Evil Within, ja moje nade polažem u Skyrim remaster, igru koju NIKAKO da odigram, iako je imam “from day one” na PC i X360. Microsoft: Ne očekujem SCORPIO najavu, već Xbone slim i prikaz igara koje se očekuju do kraja godine, Gears 4 i Crackdown. Praktično ne očekujem neka preterana iznenađenja što se tiče MS-a, dakle, ako budu imali nešto u rukavu, ja sam i više nego srećan. Sony: očekujem da The Last Guardian flopne kao nikad do sada. Naravno, nadam se gameplay snimku Destiny expanzije, a ostalo… Pa da požure malo sa No Man’s Sky, na primer! Isto, ne očekujem Neo, nego već neku standardnu Press Conf gde ništa ne najavljuju za sutra, već sve za 2-3 godine unapred, good ol’ Sony. Od ostalih nemam neka preterana očekivanja, tu je Square Enix sa “please understand” Geoffom i njegov youtube show koji će se streamovati na mom kompu od početka do kraja i eto, nadam se nekim iznenađenjima.

Oh, Ubiosft sam zaboravio – Očekujem sjajnu zabavu i mnogo igranja na stejdžu, nepotrebnog zajebavanja i par dobrih igara, jer uzevši u obzir moju besprekornu ljubav prema tom publisheru, sve šta izbace ove jeseni će se odigrati, sa velikim velikim zadovoljstvom. Na kraju krajeva, oni drže moje omiljene franšize, šta da radim!

E3 2016 EMUGLX


Jackraid04 – EmuGlx Editor

E3 mi je obično najuzbudljiviji kad ga čekam zbog samo jedne igre i ove godine je to God of War 4. Santa Monica je svojevremeno prezentovala treći deo prvi put na sajmu u vidu tizer animacije Olimpa, ali sada je klima drugačija i verovatno nas očekuje barem kraći gejmplej sa akcentom na masakr. Takođe biće zanimljivo videti da li Kratos ostaje glavni protagnosita serijala ili krv na svoje ruke preuzima neko novi. Ostatak Sony konferencije sigurno ostavlja prostor za još bombastičnih naslova pošto su pre neki dan najavili da iako razvijaju unapređenu verziju Ps4 konzole, na E3 je nećemo gledati usled nedostatka sadržaja za istu. Kođima bi veoma lako mogao da uskoči sa kratkim sinematik tizerom i pored toga što je njegov novi studio skoro oformljen. Mnogi veruju da maskota Kođima produkcije koju je šerovao nedavno na društvenim mrežama ima nekakvu vezu sa njegovom sledećom igrom. Naugthy Dog će verovatno da preskoči ovu godinu, ali ako nam se posreći da nam predstave na čemu trenutno rade, voleo bi da to ne bude Last of Us 2. Novi IP od From Software mi je takođe u samom vrhu iščekivanja, međutim, siguran sam da je naslov koji spremaju multiplatform i može da se desi da ga vidimo premijerno kod Majkrosofta na bini, a ne kod Sonija. Betezdina konferencija mi je druga po zanimljivosti i kako sam propustio Skajrim, raduju me vesti o remasteru istog, a nadam se podršci za modove na konzolama. Uz nove DLC dodatke za Fallout 4 koji su uvek senzacija, šuška se da će da uleti novi Kvejk nošen uspehom Duma. Ako se isti još vrati korenima serijala u smislu dizajna i akcije, to bi bio pun pogodak.

Majkrosoft uveliko gubi bitku sa Sonijem pa će njihova konferencija veoma moguće biti najjača na sajmu po pitanju sadržaja. Kako tu nemam nikakve favorite, bilo kakvi trejleri, gejmpleji i novi naslovi koji će ih vratiti u igru su dobrodošli, uz novi Mass Effect na čelu. Što se tiče Ubisofta, voleo bih neku najavu kakav nas Assassin Creed očekuje sledeće godine. Ako vidimo i od njih neki novi Ip to bi bilo super, ali nisam siguran da su šanse velike jer će snažno da hajpuju Watchdogs 2, pre svega. Za kraj bih pomenuo Activision koji će sigurno pokušati da opere 2 miliona dislajkova na YT detaljnom prezentacijom beskrajnog ratovanja u svemiru. To su ukratko neke stvari koje mi padaju na pamet, a bilo kakve propuste će sigurno kompenzovati silni napucani trejleri i iznenadna majmunisanja hostova u toku prezenatcija.


Real Nick – EmuGlx Founder, Owner, Editor in Chief

tumblr_inline_o81sdpBwuz1re4c20_540


Koja su vaša predviđanja za večerašnje konferencije? Podelite ih sa nama u komentarima, ili na EmuForumu. Takođe za vreme svih konferencija biće aktivan EmuGlx E3 IRC chat.

Reminder: Konferencije večeras – Microsoft 18:30, PC Gamer 21:00, Ubisoft 22:00, Sony 03:00