Kada je Electronic Arts odlučio da pomeri svoj E3 medijski event dan ranije, mnogi su pomislili da je razlog za to činjenica da će moći da mnogo više vremena posvete svojim igrama. Nažalost, to se nije ostvarilo. U prezentaciji koja je trajala samo sat vremena, EA je javnosti predstavio svoj katalog veoma kvalitetnih igara, ali nažalost velika većina igara koja je prikazana nije dobila pažnju koju zaslužuje. Šou je uglavnom protekao sa veoma kratkim najavama, dugačkim govorima i naravno velikim fokusom na sportske igre koje su oduzele vreme od drugih igara koje su mnogi igrači mnogo više očekivali.

Prikazane igre su bile sledeće (i ovaj naš listing, iako kratak, će biti informativniji i više će ceniti vaše vreme nego EA):

Titanfall 2 – 28. oktobra će Respawn u prodaju pustiti nextgen-only FPS igru koja će ovaj put imati punu singleplayer kampanju koja izgleda veoma impresivno. Pored Xbox One i PC platofrmi, nastavak će stići i na PS4!

Battlefield 1“Ova igra ima multiplayer mape na kojima će doba dana i vremenski uslovi biti promenjivi.” Ništa osim toga nije rečeno.

Mass Effect: Andromeda“Tim iz Bioware-a je veoma posvećen ovoj igri.” Umesto pogleda na samu igru dobili smo još jedan (treći po redu, na tri E3-a za redom) veoma kratki preview.

Madden NFL 17“Nova NFL igra je bolja od svih ranijih.”

Fifa 17 – Iskreno rečeno, EA se potrudio oko ove igre. Prebacili su engine igre na odlični Frostbite, promenili su gameplay sa prelaskom na novu platformu, a po prvi put igra će u sebi imati i punu Singleplayer cinematičnu kampanju pod imenom “Journey”.

EA Originals – Nova inicijativa sa kojom će pomoći indie developerima da sprovedu svoje igre do prodaje (bez novčane nadoknade za EA).

Star Wars – EA je uposlio skoro sve svoje studije na novim Star Wars igrama. Sledeće godine će DICE izbaciti novi Battlefront koji će u sebi imati i bojišta iz novih filmova, Visceral (uz vođstvo Amy Henning) pravi akcionu avanturu koja će izaći tek 2018. godine, a studio Respawn trenutno radi na još udaljenijoj TPS Star Wars igri koju predvodi God of War 3 direktor Stig Admunsen.

Nadamo se da će sledeće godine Electronic Arts posvetiti više pažnje samim igrama, dajući nam šansu da vidimo da ih neko zaista igra.