Prošle godine Bethesda je prijatno iznenadila sve sa dobro sklopljenom E3 prezentacijom gde su detaljno predstavili dve njihove dugo čekane igre DOOM i Fallout 4. Ove godine je bilo očigledno da u ponudi imaju manje naslova kojima se bliži datum izlaska, pa su zbog toga dosta igara predstavili u kraćoj formi, dajući jedino Dishonored 2 dovoljno vremena da se zaista zadubimo u njen svet i nove gameplay novitete koje sprema tim iz Arkane-a. U globalu, Bethesda je ove godine imala dobru prezentaciju, mada definitivno bi smo želeli da su neke igre koje su planirane za izlazak sledeće godine dobile veći prikaz gameplay-a.

Bethesda E3 2016 Showcase prezenzacija se sastojala od sledećih najava:

  • Quake Champions – Nova multiplayer igra za PC koju razvijaju idSoftware i Sabre Interactive u najnovijem idTech6 engine-u. Opisana je kao arena shooter koja u sebi ima elemente hero shooter igara (svaki od likova sa kojim igramo će imati neke specijalne poteze). Više detalja o igri će biti objavljeno ovog avgusta na Quakecon-u.
  • DLC cotent – Fallout 4 će uskoro dobiti besplatnu podršku za pravljenje automatizovanih skalamerija, editor sa kojim ćete moći napraviti svoj Vault bunker i novo Nuka-World naselje. Mobilna igra Fallout Shelter ce dobiti nove questove i oružija. DOOM će dobiti tri besplatna moda u multiplayeru (uključujući najzad i klasični Deathmatch), tri premium multiplayer mape, kao i dosta noviteta za SnapMap editor (bolja podrška za singleplayer mape, nova oružija, module za igranje u Hell okruženju). Takodje DOOM uskoro dobija besplatni demo single player kampanje na PSN-u, Live-u i Steam-u. Elder Scrolls Online će ove godine preći na novi sistem igranja gde igrači neće biti ograničeni svojim nivoom karaktera.
  • Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition stiže u prodaju 28. okobra i sa sobom na PC i konzole donosi mnogo bolju grafiku i optimizobvanu podršku za modove.
  • Kartična The Elder Scrolls Legends igra koja je i dalje u izgradnji će pored PC-a izaći i na iOS, Android i Mac platformama.
  • Prey – Totalni reboot Pray franšize (koja je pre par godina neuspešno pokušala da dobije svoj prvi nastavak  sa Pray 2 projektom) je najavljen od strane Arkane Austin tima, sa ciljem da izađe u prodaju u ranoj 2017. godini . Po svemu sudeći, Prey 2 će više ličiti na novu viziju System Shock igre nego na stari Prey. Kao posebna poslastica, potvrđeno je da je poznati scenarista i proslavljeni veteran industrije igara Chris Avelone deo ovog projekta.
  • Bethesda VR – Bethesda će podržati nedavno rođenu VR platformu sa 2 projekta – VR demo koji će igrače prebaciti u Pakao iz nove Doom igre, kao i punu optimizovanu VR podršku za kompletan Fallout 4! Fallout 4 će stići na HTC Vive headsetove sledeće godine.
  • Dishonored 2 – Najbolja prezentacija na celom šou-u, sa detaljnim pogledam na nove lokacije igre, nove magije koje princeza Emily može da koristi tokom igranja, i odlične karakteristike novog grafičkog engine-a koji pokreće ovaj nastavak. Ako ste fan originala ili ste zainteresovani da odigrate zanimjivu open world RPG igru sa velikim fokusom na stealth i akciju, predlažemo vam da pogledate celu prezentaciju igre a ne samo trejler.

Sve u svemu, Bethesda prezentacija nam je definitivno popravila raspoloženje koje smo imali posle ispodprosečnog truda koji je EA prikazao u svojoj prezentaciji. Nadamo se da će uzlazna putanja konferencija ovog E3-a nastaviti sa indentičnim tokom i tokom današnjeg dana kada ćemo dobiti priliku da vidimo šta nam spremaju Microsoft, Ubisoft i Sony.

EmuGlx će nastaviti da blisko prati dešavanja na trenutno aktivnom E3 2016 sajmu, tako da ostanite uz nas. Više detalja možete naći na našoj Facebook stranici, forumu, a možete da posetite i naš live IRC E3 chat-u koji će biti aktivan tokom svake od E3 konferencija.

 

Kompletna E3 2016 prezentacija: