Formula 1 je dugogodišnja i prestižna gejming franšiza istoimenog motosporta čiji koreni potiču od ranih devedesetih i prožimaju sve prethodne generacije današnjih modernih konzola. Praktično je nemoguće zaviriti u kolekciju igara bilo kog fana simulacija vožnje, a da u istoj ne pronađete barem jedan F1 naslov iz prošlosti. Čitave generacije su rasle i stasale uz simulacije najbržeg motosporta na svetu, a pojedini članovi naše redakcije se sa setom prisećaju davno minulih dana provedenih na starim dobrim i poznatim stazama u vreme kada je Šumaher i dalje harao.

Dobra stara vremena, u kojima su kompakt diskovi bili glavni način za distribuciju sadržaja su davno prošla. Današnje vreme donosi nove trendove, a igre sve češće dobijaju season pass-ove putem kojih razvojni timovi dodaju novine u igru, produžujući joj životni vek. Ovaj novi model donosi poboljšanja i za razvojni studio koji neku igru radi kao i za igrače – razvojni tim ne mora da izmišlja toplu vodu praveći svake godine istu igru da bi dodao nekoliko novotarija, a igrači ne moraju da plaćaju punu cenu igre za iste. Shodno tome, bilo bi sasvim logično očekivati da su sezonske igre, kao što su FIFA, Madden i F1 na kraju svog životnog veka i da će ih zameniti neki dugovečniji live service ekvivalenti, zar ne? Na ovo pitanje, EA Sports je prokomentarisao omiljenu frazu autora, a to je: ,,Pridržite mi pivo!“

Što se tiče modova igranja u F1 23, fanovi protagonista iz prethodnog dela igre će se obradovati najnovijem Braking Point 2.0 modu. Za one koji nisu upoznati, počevši od F1 21, Codemasters je uveo svojevrsni story mode u franšizu, omogućavajući igračima da iskuse priču iza kulisa fiktivnog Formula 1 tima po imenu Konnersport, i sve propratne drame koje će vozači doživljavati. Igra vas ubacuje u čizme jednog od dvojice Konnersport vozača, Aidena Jacksona, koji se ne podnosi sa svojim kolegom iz tima Devinom Butlerom. Da li je njihova međusobna mržnja prouzrokovana sa rivalstvom iz prošlog života, kada je jedan vozio za CarGo, a drugi bio taksista, nismo uspeli da ustanovimo. Dodatno nam je praćenje ove sapunice totalno poremetila Callie Mayer, svojevrsna šampionka iz F2 kategorija koja je rešila da se pridruži timu i da zamrzi obojicu protagonista. Odlično, to je jedna sličnost koju delimo.

Sama akcija na stazi ne donosi puno novina, cilj svake trke je najčešće biti u top 3 ili top 5, sa povremenim izuzetnim okolnostima kada nešto pođe po zlu (što se desi od prilike u svakoj drugoj trci), gde vam se pokvari menjač, ili vam recimo pukne guma pa morate da probate da završite trku sa datim oštećenjima na bolidu. Ono što Braking Point 2.0 dodatno izdvaja od prethodnika jeste mogućnost da donosite odluke i usmeravate radnju same priče i van staze. Naime, vaše reakcije na tehničke probleme ili primedbe novinara na vašu očajnu vožnju možete dočekivati hladne glave, ili u stilu nekog od poslanika iz skupštine. Ovaj drugi tip reakcije će se slabije odraziti na popularnost vašeg tima u medijima i to će dalje vući posledice u priči. Dueli između dva pulena u timu ne zaostaju – naime ukoliko na primedbu vašeg kolege i suparnika da ste vi krivi za pucanje gume na vašem bolidu odgovorite pucanjem pepeljare o njegovu lobanju na sred podijuma sa novinarima, svi mediji će brujiti o tome da ste nesložan i nefunkcionalan F1 tim kakav zaista i jeste, ali javni imidž je isto nešto o čemu treba razmišljati u ovom modu.

Najveći deo ostalih modova F1 23 je preneo iz prethodnih delova igre. Career mod vam omogućava da startujete karijeru kao F1 vozač ili da napravite kompletno nov F1 tim koji će biti vođen pod vašom dirigentskom palicom. Da stvar bude bolja, postoji i two-player career opcija gde se sa svojim saigračem možete dopunjavati (ili sukobiti), kako karijerno, tako i na stazi. F1 World je glavni centar dešavanja pored Braking Pointa, gde ćete svoje vozačko umeće testirati kroz grupe izazova koji vam određuju menadžeri, na primer, da završite trku bez oštećenja na bolidu, ili da pobedite sa najboljim vremenom kroz određen broj krugova. Nagrade za date uspehe dolaze u obliku in-game valute, koju ćete ionako dobijati u izobilju. Poenta ovih izazova leži upravo u savladavanju istih i unapređenju vaših vozačkih veština.

Fizika u vožnji, kao i upravljivost bolida je doživela svojevrsne promene u F1 23. Nova Precision Drive tehnologija uvodi intuitivnu mehaniku skretanja za nas prosečne uživaoce trkačkih igara na kontrolerima. Bez preteranih ulaženja u tehnikalije, ova mehanika će vam omogućiti da imate mnogo bolji osećaj kontrole bolida sa analognom palicom vašeg kontrolera nego što je to do sad bio slučaj. Igra i dalje zadržava sve finese i dinamike upravljanja iz prethodnih generacija, prenoseći ih na ovu verziju sa znatnim poboljšanjem i nikada vas neće ostaviti sa utiskom da je kontroler kriv zato što niste lepo ušli u krivinu. Kao i u prethodnim delovima, bolidi različitih timova imaju radikalno drugačija ponašanja u krivinama, tako da ćete morati da prolazite periode navikavanja u slučaju da menjate timove i bolide. Red Bull-ovi bolidi su i dalje poznati kao prave krstarice po stazama koje jako lepo prolaze i kroz najzahtevnije šikane, dok neki lošiji, kao recimo Williams i HAAS zahtevaju ranija kočenja i pažljivije ulaske u lakat krivine i druge problematične deonice.

Od novih staza imaćete prilike da uživate u prelepom Las Vegasu, koji će vas ostaviti bez daha ukoliko se budete trkali po noći. Ova neverovatna staza testiraće krajnje granice svakog bolida na kom god modu da igrate, sa svojim pravim deonicama i jednom izrazito nezgodnom lakat krivinom. Qatar takođe pravi povratak, gde će ljubitelji tehničkih krivina imati izazov, obzirom da je ova staza puna zavoja i sa samo jednom pravom deonicom.

 

Kao i što je bio slučaj prethodnih godina, najnovija verzija F1 serijala ne donosi dovoljno novih stvari da zavređuje kupovinu potpuno nove igre, osim kada je reč o značajnim generacijskim skokovima. To ne znači da je F1 2023 loša igra, potpuno suprotno. U pitanju je odlična igra izgrađena na fantastičnim osnovama koju su prethodne verzije postavile. Glavno pitanje koju fanovi franšize uvek imaju je – da li igra vredi novca koji se za nju traži, a naš konačan odgovor bi bio: zavisi. Ukoliko već posedujete neku od prethodnih delova iz trenutne generacije konzola, dakle F1 22 ili 21, po našem mišljenju, F1 23 ne pravi toliko drastičan skok i ne donosi toliko svežih inovacija da zavređuje da je kupite po njenoj punoj ceni po izlasku. Ali ukoliko niste igrali ni jedan deo čuvene Formula franšize na najnovijoj generaciji konzola, F1 23 je savršena igra da se vratite, ili možda po prvi put upoznate, sa najbržim cirkusom na svetu.

F1 23 (2023) PlayStation 5
  • 9/10
    EmuGlx Score - 9/10
9/10

Finalni utisci

Iz godine u godinu EA Sports odoleva iskušenjima moderne gejming industrije, kao i nastojanjima da model izbacivanja godišnjih igara modernizuju i prilagode trendovima koji u ovom momentu vladaju. Ali keš je kralj, pa shodno tome se pridržavaju stare kovanice koja kaže: ,,zašto izmišljati season pass kad možeš da im uvaljaš skroz novu igru za više para!“ Uistinu, da ne postoji armija igrača koja te igre ne kupuje, oni bi odavno i podlegli tim pritiscima. F1 23 se, kao i svake godine, kreće mic po mic ka poboljšanjima, igrajući bezbedno, ulažući u svoje snage i popravljajući šta ne valja. Za veterane upoznate sa Braking Point kampanjom ovo ostvarenje najverovatnije neće doneti toliko vrednosti i možda je bolje da sačekaju neki popust da ovu igru ugrabe, dok je za novajlije ovo idealna prilika da se oprobaju u Formuli 1 u njenom najboljem izdanju do sad!