Gaming portal Kotaku je upravo javio da su od svojih izvora čuli vest da se Ubisoft trenutno ne bavi samo pravljenjem gusarske igre Skull and Bones (koja je svoj burni razvoj započela pre 10 godina), već će igrače obradovati sa nextgen rimejkom popularne igre Assassin’s Creed IV: Black Flag koju smo po prvi put mogli zaigrati krajem 2013. godine, mesec dana pre premijere popularne PS4 konzole.

Ovaj ambiciozni PS3/X360 crossgen naslov nas je upoznao sa odličnom akciono-stealth avanturom Edward Kenway-a kojem je impresivno odlumeo glumac Matt Ryan, i upoznao snas sa mnogim gusarskim likovima koje znamo iz naše istorije. Posle uspeha ovog naslova, sekcije upravljanja brodom su postale normalna pojava, ali dalje nijedna igra nije uspela da nas poveže sa bilo kojim plovilom kao što je to Black Flag uspeo da uradi sa moćnim gusarskim jedrenjakom Jackdaw.

Ubisoft nije javno potvrdio postojanje ovog rimejk projekta i igrači će verovatno morati sa sačekaju još koju godinu dok ceo projekat bude spreman za javnu promociju.