Od Trusta nam stiže novi bežični gamepad za PC i Switch – GXT 1230 MUTA. Razlika između Trust GXT 590 BOSI gamepada i ovog modela je u dodatnoj kompatibilnosti, jer pored igranja na PC računarima, MUTA se može koristiti i na Nintendo Switch i Switch Lite konzolama. Takođe sadrži motion control i vibration feedback.

Sada vać poznato Trust GXT sivo crno gejming pakovanje sa GXT oznakom. Kvalitetno i sa svim potrebnim informacijama. Ne poseduje plastični, providni deo koji bi vam prikazao bar deo izgleda proizvoda u kutiji. U pakovanju se nalaze pored gamepada i USB mikro risiver, USB C kabl, 2 dodatna D pad-a, uputstvo ali i GXT nalepnica.

Gamepad je napravljen od crne mat plastike sa ponekim sjajnim delovima. Gornji držači su napravljeni od gume koja je veoma prijatna na dodir. Par nas koji smo igrali na ovom gamepadu ima oprečna mišljenja o ovoj gumi. Pojedinci su izjavili da je pomalo tvrda za njihov ukus, ali većina smatra da je odlična. Ono u čemu se slažemo je da će pomoći da ovaj proizvod duže traje. Prekidači nisu savršeni ali su znatno iznad proseka i cenovnog ranga. Raspored ABXY tastera je identično kao na Microsoft gamepad modelima ali su analogne palice kao na Sony-ju pa je ovo neka kombinacija ta dva. D-Pad ima i zamenske dodatke u pakovanju pa proverite šta vam više odgovara. Stanje integrisane baterije možete pratiti preko LED diode ali samo kada je zatvorena i uređaj povezan kablom. Okidači su digitalni iako na kutiji stoji da su osetljivi na pritisak. Jedina analogna dugmad su 2 palice. Sa zadnje strane se nalazi prekidač za resetovanje.

Gamepad se može koristiti na PC računarima i Switch konzolama putem Bluetooth veze. Kada želite da se povežete sa računarom, koristite kombinaciju tastera HOME i X na gamepadu kako biste ga pokrenuli u režimu X-Input. Za konekciju putem BT sa Switch-em, započnite kombinacijom HOME i B. Iako ga i android telefon prepoznaje na ovaj način i povezuje se sa njim, gamepad ne stupa u interakciju sa telefonom i ostaje u režimu uparivanja.

Baterija traje do 10 sati a puni se oko 2 sata Fast Charge tehnologijom. Port za punjenje je USB-C, a gamepad se ne može koristiti samo sa kablom za punjenje, jer je veza isključivo bežična/ BT. U BT režimu LED 2 svetli, a u PC režimu LED 3. Nije moguće povezati više kontrolera na USB stick. Adapter je jedinstven i ne može se zameniti, čak ni uz neko dodatno plaćanje.

Domet je 10 metara i nije bilo nikakvih problema dok je vibracija testirana na više igara i nemamo nikakvih zamerki. Naprotiv!


Proizvod ustupio Trust