Svima je poznato da je SEGA maskota čuveni plavi jež Sonic kome je posvećen priličan broj igara, naročito na Sega Mega Drive 2 konzoli. Međutim, dominantna figura na Master Systemu bio je Alex Kidd, sa nekoliko hit igara među kojima je i ovaj naslov, verovatno najslavniji i garantovano najpoznatiji iz jednostavnog razloga što je bio ugrađen u velikom broju konzola. Igra prati avanture mlađanog princa Aleksa koji pokušava da oslobodi svoju zemlju i porodicu od lokalnih tirana. Aleks za eliminaciju protivnika koristi udarac rukom dok standardna fora sa skakanjem na protivnike odnosi jedan od 3 života, koliko vam je dato na početku. Najvažnije je da tokom igre sakupljate novac koji se nalazi u kockicama sa žutom zvezdom ili jednostavno lebdi u vazduhu i to u obliku manjih i većih vreća od čega zavisi i koliko ćete dobiti novca (sasvim logično zar ne ?). U kockama sa znakom pitanja možhe se naći prsten (donosi moć pucanja), život ali i veštica koja će vas juriti dok ne uspete da je izgubite iz vida što ume da bude vrlo teško. Svi podaci o broju poena i količini novca aktiviraju se tasterom pause koji se nalazi na samoj konzoli. Iz menija koji se pojavi možete selektovati neki od dodataka koji ste kupili ili pronašli, tako da je glavni ekran igre u potpunosti oslobođen za igru.

Iako u osnovi predstavlja klasičnu platformu, Alex Kidd ima i nekoliko interesantnih inovacija kao što je plivanje ili vožnja motocikla, glisera ili helikoptera što igru čini raznovrsnijom od većine sličnih naslova. Nivoa ima sasvim dovoljno a na kraju nekoliko njih čekaće vas protivnici sa kojima treba podeliti megdan i to na vrlo specifičan način (igranjem mini igre slične par-nepar). Izlaz sa svakog nivoa predstavljen je u obliku hamburgera koji je izgleda Aleksovo omiljeno jelo. Protivnici na nivoima imaju oblik raznih životinja i nedefinisanih kreatura ali nisu preterano opasni ako izuzmemo pomenutu vešticu, što je sasvim razumljivo kada vec ne postoji mogućnost nastavljanja igre posle gubitka svih života. Muzika i zvuk su urađeni zaista lepo ali je u igri prisutan mali broj tema. Ako tražite dobru retro platformsku avanturu, ovaj biser za Sega Master System će zasigurno ispuniti zadatak.

Grafika: 5.0 Raznovrsni nivoi i lepo animirani sprajtovi. Nije na nivou najboljih igara, ali s obzirom na datum pojavljivanja, to nije velika mana
Zvuk: 5.0 Skoro perfektan da nije izuzetno malobrojnih muzičkih tema
Kontrole: 4.5 Jednostavne. Analogni skok može stvarati probleme u početku
Zabavnost: 4.5 Pristojan broj nivoa uz izuzetnu raznovrsnost obezbeđuju da ova igra bude jedna od najboljih za SMS.