Nakon jako iscrpljujućih, zanimljivih, i veoma dugih mesec dana, maraton zvani WandaVision je završen i utisci su zaista fenomenalni. Marvel je još jednom pokazao da im je ostalo mnogo gasa, iako smo svi mislili da će nakon Endgame-a krenuti obavezan pad kvaliteta u svim njihovim sledećim produktima, ipak ovo je samo dokaz da je ovo možda novi početak dominacije Kevina Feigija ali u Live Action žanru.

WandaVision je jedan od prvih projekata koji je najavljen nakon završetka treće faze filmskog univerzuma i na prvi pogled sve je izgledalo kao običan fanservice za ljubitelje ova dva lika, i način na koji će urednici Marvela napuniti kasu do izbacivanja narednih filmova, no na svu sreću dobili smo jedno od većih iznenađenja u zadnjih nekoliko godina.

Glavni kvalitet ove serije jeste njen kontinuitet i prelaz između žanrova koje prikazuje tokom epizoda a na to sve se nadovezuje fenomenalna gluma, prvo od strane glavnih zvezda odnosno Elizabeth Olsen kao Wande i Paula Bettanija kao Visiona, a uz to i sjajno napisani sporedni likovi koje nećemo nabrajati kako bi izbegli spoilere, a i ima ih dosta.

Što se tiče vizualnog kvaliteta, o tome nije bilo ni sumnje da će biti kvalitetno ali sama atmosfera od te prve epizode gde je inspiracija vezana za sitcome iz 60-tih godina pa do samog prelaska u dalje faze je toliko prirodna i uvuče vas dok pratite epizodu da nemate osjećaj da je taj prelaz usiljen kao kod nekih drugih serija. Pejsing radnje je jako dobar, na trenutke možda spor ali kako epizode budu tekle, vrlo fino će sesti i taj osećaj sporosti će se polako izgubiti.

Muzika je takođe jedan ogroman plus i nešto čemu smo se najviše nadali kada su se pojavili prvi trejleri, a očekivanja po pitanju iste su ispunjena tako da jako dobro doprinosi atmosferi koju smo pomenuli.

Referenci i easter-eggova ima MNOGO i dosta stvari koje su sakrivene kroz maglu su možda tu kao mali teaser za naredne stvari koje Marvel ima u planu i već sada kreću brojne teorije vezane za to. Ako ste onaj pravi Marvel fanatik mnogo toga će vam ukrasti pažnju i staviti znak upitnika iznad glave tokom gledanja. Mnogi obrti su takođe tu, jako su nepredvidivi, odlično pripremljeni i servirani baš onako kako priliči, postavljeni su u prave trenutke kada se dešavaju određeni prelazi preko radnji.

Komedija koja je prisutna u svim MCU filmovima je ovde i glavna stvar. Ima možda nekih baš dečijih fora, ali je jako kvalitetna i uz Thora 3 i Guardianse sigurno najbolja komedija koju smo vidjeli u ovom univerzumu.

Jedini možda mali minus za neke je to što serija nema preterano puno akcije, kao recimo u Punisheru ili Daredevilu, i za gledanje ove serije to se mora izbaciti iz glave jer je baš nešto drugačije od onoga što nam je Marvel nudio do sada i zato se svima ovoliko svidelo.

Ako bi morali da nađemo glavnu zamerku ona definitivno ne dolazi iz serije već od samog Marvela koji je možda previše odužio izbacivanje epizoda, jer Netflix bindžerski način izbacivanja serija je sada aktuelan na svim platformama i možda se nekima sviđa što se Disney Plus držao starog načina objavljivanja i načina kojim se i DC drži sa serijom Titans, ali nadamo se da će se gap između epizoda popraviti u narednim serijama koje nas čekaju od strane ove produkcije.

WandaVision (2021) - Prva sezona
  • 9/10
    EmuGlx Score - 9/10
9/10

Finalni utisci

Ako ste jedan od onih mega fanova koji su ispratili čitav filmski univerzum, i ako ste od ranije fan onog što je Marvel pružao kroz stripove i animirane filmove, ova serija je kao stvorena za vas jer je na neki način kulminacija svega toga zajedno.