Svima je jako poznato da Marvel dominira u filmskoj sceni, šta više toliko dominira da su čak uspjeli da dodaju i Fox i Sony u svoju priču tako da očekuju nas uskoro jako veliki crossoveri, ali sem filmova Marvel se pre par godina iskusio i u serijskim adaptacijama. Bilo je dosta serija, Luke Cage, Iron Fist, Agents of Shield, Punisher, Jessica Jones ali definitivno najuspešnija je Daredevil. Daredevil iza sebe ima dve jako uspešne sezone i kada je treća sezona najavljena bilo je dosta skeptičnih komentara jer su neki mislili da je Marvel u drugoj sezoni pokazao sve ali kada su traileri izašli vidjeli smo da nas čeka nešto specijalno.

Sezona 3 je izašla pre nekih nedelju dana, mi smo je pregledali i evo naših utisaka! Svaka čast Marvelu, to moramo prvo reći jer je ova treća sezona potpuni “Masterpiece”. Treća sezona se bazira na poznatom Marvelovom stripu Born Again iz osamdesetih gdje se Wilson Fisk svojim genijalnim planom nadmudrivanja celog FBIa oslobadja iz zatvora, saznaje da je Matt Murdock Daredevil i na sve načine mu zadaje muke. Sem toga ima plan kako da potpuno zauzme grad i celi FBI a naš junak ide da ga zaustavi. Odlično je prikazan motiv ove sezone, sam protiv svih i potpuno nas priča prisvaja sebi i povezuje sa likovima. Dobili smo i dva nova ključna lika, Agenta Raya Nadeema i Agenta Benjamina Poindextera kojeg smo u i u traileru videli kao Bullseya koji je u stripovima jedan od najsmrtonosnijih negativaca od Daredevila i ništa manje nije ni ovdje i on je spada u highlighte sezone. Ipak on u samoj sezoni sebe ni ne predstavlja kao Bullseya jer tokom ove sezone njemu Wilson Fisk daje Daredevilov kostim i on glumi lažnog Daredevila koji ubija ljude i tako našem junaku zadaje još veće muke. Scena borbe izmedju njih dvojice je jedan od highlighta sezone. Stara ekipa likova Karen Paige, Foggy Nelson i etc su odlični i imaju čak veću ulogu nego u prve 2 sezone. 

 

Takodje ova sezona ispravlja neke minuse prve i druge sezone kao npr. previše zapleta, mnogo razvučenih dijaloga, spore radnje, toga u ovoj sezoni nema i dobro je što su to rešili. Jedini problem koji sam imao jeste što jedan lik nije trebao da umre bar po meni, ne želim da vam spoilam koji je to lik videćete sami ali je on po meni prerano umro i mogli su ga ostaviti za dalje.

I to bi bilo to, po ovome ste zaključili da smo oduševljeni trećom sezonom i da se nadamo da će četvrta biti u planu jer imaju toliko mogućnosti za nju. Ako niste gledali prve dve sezone preporučujem vam da prvo njih odgledate pa onda ovu a oni koji su odgledali prve 2 sezone a ovu nisu reću samo šta čekate, palite računare ili TVove i krenite bindž. Za dalje reviewe serija pratite EmuGlx TV shows sekciju.

Marvel's Daredevil - Season 3
  • 9/10
    EmuGlx Score - 9/10
9/10

Finalni utisci

Mracna, krvava i zabavna sezona sa dosta twistova i drame.