Predstojeći konzolni patch v6.2 za hit battle royale igru PlayerUnknown’s Battlegrounds će uskoro konzole igrače obradovati sa novim online crossplay servisom koji će omogućiti da PS4 i Xbox One igrači dodaju jedne druge u party grupe. Rana verzija ovog servisa je već dodata na test servere (koji su dostupni svim vlasnicima igre koju skinu “Test” verziju klienta), i očekuje će da će finalna verzija ovog patch-a biti puštena u rad u narednim nedeljama. Podsetimo se, crossplatform igranje na konzolama je stiglo na konzole prošle jeseni, ali bez podrške da u jednom party-u budu igrači sa različitih konzola.

Vredi dodatno napomenuti da ova crossplay podrška i dalje neće doticati PC platformu, dajući šansu konzolnim igračima da se sukobe samo sa igračima koji u rukama imaju gamepadove.

Pored crossplay podrške, patch 6.2 će na konzole doneti novi 8 vs 8 Team Deathmatch multiplayer mod koji promoviše brže arkadno igranje, rebalansiranje granata, novi Skill Ranking sistem i mnogobrojna druga poboljšanja gameplay-a.