Popularna online igra PlayerUnknown’s Battlegrounds koja je popularizovala battle royale žanr preko cele planete zemlje je već stigla na dosta platformi, ali zbog starih ograničenja kod konzolnih platformi, svaka platforma je ograničavala svoje online servere samo za svoje igrače. Ali sada kad se ova tradicija menja, lagano dobijamo sve više i više igara koje implementiraju crossplay podršku.

Tokom Gamescom 2019 sajma smo saznali da će PUBG tokom oktobra upaliti crossplay podršku na svojim TEST serverima na Xbox One i PS4 konzolama, a u narednim mesecima će ova podrška stići i na javne konzolne servere.

Ovo će uveliko pomoći konzolnim igračima da brže nađu popunjene servere kada god požele da igraju, a nedostatak podrške za crossplay sa PC-om će dati šansu gamepad igračima da se bore samo protiv protivnika koji takođe imaju gamepad u rukama.

PUBG Corp. tim koji i dalje vredno radi na igri je potvrdio da će nastaviti da rade na poboljšanju svih segmenata igre u narednim mesecima i godinama.