Posle dugogodišnjeg beta testa, nVidijin online servis za streaming video igara GeForce Now je za svega par nedelja uspeo da privuče preko 1 milion igrača!

Zasnovan na jakom nVidia hardveru, širokom spektru podržaniih igara, jednostavnom korišćenju na više platformi i još lakšem načinu nabavke igara, GeForce Now se odmah uspeo uspostaviti kao prilično jak konkurent Google-ovoj Stadiji koja posle svoje klimave premijere nije uspela da napravi nijednu pozitivnu vest tokom 2020. godine.

GeForce Now svim igračima daje besplatan pristup udaljenim slobodnim serverskim konfiguracijama, uz opciju da plate jeftinu mesečnu pretplatu da uvek imaju pristup mašini i jačem hardveru za rendering igara sa Raytracing podešavanjima grafike. Što se igara tiče, sve što je potrebno je da imate igre već kupljene na Steam-u, GOG-u i Origin-u i ulogujete se u svoje naloge. Znači dodatna kupovina igara nije potrebna, i čak možete da slobodno igrate nekolicinu F2P igara bez ikakvog ulaganja (Apex Legends, Destiny 2 i druge).

Mnogi igrači su se iznenadili kvalitetom ponude ovog novog servisa, pohvalivši ga da je bolji i impresivniji od Stadije. Nažalost, iznenadili su se i izdavači igara koji su u zadnjih par dana počeli da skidaju svoje igre sa ovog servisa. Prvo je to učinio Activision Blizzard, a sada i Bethesda koja je sa sobom odnela čak preko 15 igara. Prvi izveštaji nVidije su govorili da se ovo desilo zbog “nesporazuma”, mada online spekulacije spominju da ovi izdavači nisu zadovoljni što je nVidija ponudila igračima pristup katalozima sa drugih gaming radnji, bez šanse da se te igre “kupe ponovo” samo radi korišćenja na ovom streaming servisu.

Ako želite da isprobate GeForce Now na vašem PC-u ili Android uređaju, to možete učiniti već sada uz znanje da su najbliži serveri locirani u dalekoj Nemačkoj i da je za minimalni kvalitet slike potrebno imati internet konekciju od makar 15Mbit-a (poželjno 50Mbit-a).