Ukrajinski studio za razvoj igara 4A Games (koji se od nedavno preselio u Maltu gde je ekonomsko-politička situacija mnogo stabilnija) je sredinom 2013. godine u prodaju izbacio svoju poslednju igru Metro: Last Light i od tada su daleko od očiju javnosti radili na svojom novom AAA projektu. Danas smo najzad saznali da je taj projekat očekivano opet nova igra smeštena u mračni post-apokaliptični univerzum Metro 2033.

Prvi detalji o novoj igri su se pojavili na Internet stranici ruskog noveliste Dmitija Gluhovskog posvećena knjizi Metro 2035 koja delimično adaptira dogadjaje iz Metro: Last Light igre. On je na stranici koja opisuje svu multimediju koja je vezana za ovaj SF univerzum dodao i sekciju za “2017 godinu” u kojoj se nalazi potvrda da će tada u prodaju izaći nova Metro video igra koja će nastaviti radnju koja je napisana u knjigama i ući u “neistražene” vode.

metro-2035

4A Games nije komentarisao na ovu vest, a pored ove nove Metro igre oni takođe vredno rade i na zarštetku rada na manjoj VR igri Arktika.1 koja će se pojaviti sledeće godine ekskluzivno samo na Oculus VR platformi.