Sada kada nam je ostalo svega oko dve nedelje udaljeni od premijere nove avanture Kratosa, developeri iz Santa Monica Studios-a su objavili javnosti koje će PS5 grafički modovi biti prisutni u ovom dugo čekanom naslovu.

Vlasnici redovnih televizora će naravno dobiti dva standardna moda – stabilni 30fps mod sa 4K rezolucijom, i opcioni 60fps mod koji će koristiti nižu rezoluciju.

Ali oni koji imaju modernije 120Hz televizore sa HDMI 2.1 konektorom će dobiti i dva dodatna moda igranja. 4K mod će se unaprediti u vidljivo tečnijih 40fps, a framerate mod će moći da se unapredi u 120 frejmova u sekundi, što će drastično poboljšati osećaj igre u borbenim sekvencama. Tehnologija VRR će dodatno poboljšati izgled slike, eliminišući pojavu tearing-a i lag-a, uskladivši prikaz slike TV-a da što brže prikaže nove frejmove koje konzola šalje preko HDMI kabela.

Sve u svemu, sa ove četiri PlayStation 5 opcije fanovi God of War franšize će moći da odaberu rendering mod kojim im se najviše sviđa – od fokusa ka što lepšem prikazu slike, do najbržih reakcija tokom epskih bitaka. Tačni modovi za PS4 verziju igre nisu poznati, ali verovatno će prikaz slike biti ograničen na 1080p rezoluciju i 30 frejmova po sekundi.

God of War Ragnarok stiže u prodaju 9. novembra samo na PlayStation 5 i PlayStation 4 konzolama.